Cinci exerciţii simple care te ajută să scapi de sciatică

Luni, 25.07.2016
de Silvia Ganea

Durerile lombare, cunoscute şi drept „sciatică”, pot apărea din mai multe motive, fiind frecvente în rândul persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. Cu toate acestea, pot apărea şi la alte vârste, iar disconfortul creat de această problemă este la fel de iritant.

Ce trebuie să ştii despre sciatică:

  • este o afecţiune a nervului sciatic, ce se manifestă prin dureri lombare şi se extinde către şolduri şi picioare;
  • durerea este mai acută atunci când stai aşezat;
  • crizele de sciatică pot crea dificultăţi în mişcarea normală a picioarelor;
  • intervenţia chirurgicală este recomandată doar în situaţii extreme;
  • există exerciţii fizice care pot contribui la eliminarea tensiunii acumulate în zona nervului sciatic.

Exerciții care te scapă de sciatică

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de dureri lombare, iată cinci exerciţii simple care te ajută să scapi de sciatică:

Exerciţii pentru spate

Din picioare stând, cu spatele drept, execută aplecări repetate cu mâinile întinse în jos ( între 8-10 ori), până ce capul tău ajunge în zona genunchilor. Nu încerca să forţezi prea tare muşchii. Fă aceste întinderi în funcţie de „capacităţile” tale.

Exerciţiile de stretching ajută la relaxarea nervului sciatic şi te pot scăpa de aceste dureri insuportabile. În plus, reduc tensiunea musculară şi ajută la funcţionarea normală a muşchilor.

Exerciţii pentru picioare

Pentru aceste exerciţii trebuie să foloseşti neapărat o saltea, astfel încât spatele tău să fie protejat. Întinde-te pe saltea şi găseşte o poziţie confortabilă pentru tine. Îndoaie trunchiul, schimbând unul dintre picioare peste celălalt, apoi încearcă să aduci ambii genunchi cât mai aproape de piept. Repetă aceste mişcări de 5-8 ori.

Exerciţii de stretching pentru spate

Un alt exerciţiu recomandat celor care suferă de sciatică este acest stretching, pe care îl poţi realiza din şezut. Aşezată pe saltea, cu spatele drept şi picioarele întinse, ridică, pe rând, piciorul până aproape de nivelul braţelor (întinse şi ele). Încearcă să menţii această poziţie câteva secunde. Execută aceste mişcări de mai multe ori, însă fără a exagera.

Exerciţii pentru muşchii lombari

Acest exerciţiu necesită atenţie sporită la executare, pentru a nu risca o întindere de muşchi nedorită. Chiar şi aşa, acesta este unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru reducerea tensiunii din zona nervului sciatic.
Ajutată de o saltea de yoga, întinde-te cu mâinile pe lângă corp, lipite de podea. Adu genunchii în faţă (cu tălpile pe podea) şi încearcă apoi să-i roteşti către stânga şi dreapta. 

Exerciţii de stretching pentru picioare

Un exerciţiu la fel de eficient este cel pentru întinderea picioarelor. Acesta ajută la eliminarea tensiunii muşchilor lombari.
Aşază-te pe o saltea, cu spatele drept și privirea înainte. Întinde treptat piciorul stâng în spatele tău, în timp ce piciorul drept stă îndoit. Menţine această poziţie câteva secunde şi apoi schimbă piciorul.

Aceste exerciţii simple te vor ajuta să scapi de sciatică! Dacă te confrunți frecvent cu dureri lombare, îţi recomandăm aceste exerciţii, deoarece vor elimina presiunea acumulată în zona muşchilor.

Sursă: steptohealth.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!