Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cinci momente în care NU ai voie să bei cafea

Redactor Andreea Baluteanu
Imediat după trezire

Imediat după trezire

Ce e mai poetic decât o cană de cafea mângâiată de lumina răsăritului? Păstrează această imagine doar pentru Instagram! Pe lângă faptul că obiceiul de a consuma o cană de cafea „pe stomacul gol” îţi va afecta în timp digestia, experţii subliniază şi că gestul este... inutil. Imediat după ce te-ai trezit, organismul are la dispoziţie rezerve naturale de energie şi nu mai are nevoie de niciun spor artificial. Dimpotrivă, starea de oboseală care intervine între orele 10 şi 12 este contextul oportun pentru a servi prima cană de cafea. Bonus: acum ţi-ai savurat deja şi micul-dejun.

Nu putem nega faptul că o ceaşcă de cafea ne face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Dimineţile pe care le păstrăm pentru noi, înnobilate de gustul proaspăt, zilele de muncă în care strălucim la birou graţie proprietăţilor de îmbunătăţire a funcţiilor cognitive pe care le are cafeaua sau ieşirile cu prietenele, la o doză de bârfă şi o cană din lichidul delicios: cafeaua se află lângă noi în cele mai importante momente.

Mai mult, se pare că experţii susţin consumul (echilibrat, desigur) de cafea, nuanţând beneficiile pe care le are aceasta: pe lângă aportul cognitiv, cafeaua scade riscul de instalare a demenţei, accelerează metabolismul şi diminuează pericolul de cancer de piele.

Cu toate acestea, specialiştii nu uită să sublinieze nici părţile mai puţin pozitive ale uneia dintre cele mai populare băuturi. Și nu discutăm doar despre consumul ei exagerat. Trebuie să ştii că o cană de cafea nu îţi este prietenă 24 de ore din 24, ci sunt momente în care nu ai voie să o bei.

Descoperă când nu îţi este permis să consumi cafea şi pune stop întâlnirilor cu băutura ta de suflet în aceste momente!

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!