Cum poate lipsa dinților să afecteze sănătatea?

Cum poate lipsa dinților să afecteze sănătatea?

Redactor Divahair.ro

Organismul uman este un mecanism complex, care funcționează corect doar în anumite condiții. Fără doar și poate, pentru a ne bucura de sănătate întreaga viață, avem nevoie de o alimentație sănătoasă, de sport, de relaxare și de confort psihic. De asemenea, avem nevoie și de cunoașterea unui număr mare de secrete care pot face diferența, iar unul dintre secrete este cel legat de sănătatea bucală.

Deși lipsa unui dinte pare a fi doar o problemă estetică, conform celor de la draristide.ro această problemă poate afecta mult mai mult întregul corp.

femeie cu mainile la gura

Care sunt implicațiile pe care le are lipsa unui dinte?

În primii ani după pierderea dintelui acestea nu sunt atât de mari. Ulterior însă, dinții învecinați încep să migreze pentru a acoperi golul iar osul mandibulei ajunge să se resoarbă. Efectul estetic este unul extrem de neplăcut:

• Structura feței începe să se modifice;
• Buzele ajung să fie mult mai subțiri și să fie retrase spre interior;
• Apar diverse riduri în jurul gurii și pe obraz;
• Fața își reduce din dimensiunea verticală.

De asemenea, mușcătura nu va mai fi una corectă, ceea ce poate să afecteze articulațiile mandibulare. În ultimă instanță, doar din cauza lipsei unui dinte se va simți o senzație acută de oboseală musculară și vor începe să apară diverse senzații de disconfort, printre care și durerea în zona capului.

Lucrurile pot deveni și mai grave în cazul în care igiena dentară nu este una perfectă. Zonele fără dinți acumulează mult mai ușor bacterii și tartru, ceea ce duce la carii, parodontoză și chiar boli grave de sânge.

femeie care zambeste

Care sunt soluțiile pentru lipsa dinților?

Din fericire există soluții, iar acestea sunt din ce în ce mai complexe și mai interesante. Dacă în trecut existau soluții bune și scumpe, în ziua de astăzi soluțiile bune au devenit mai ieftine și accesibile tuturor, astfel că oricine își poate permite o coroană dentară zirconiu sau chiar un implant dentar.

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea cu succes a unui dinte și reușește să aducă o mulțime de avantaje:

• Oferă o estetică perfectă. Cu o coroană potrivită, implantul poate să imite la perfecție dintele natural;
• Se comportă la fel ca și o rădăcină naturală. Un implant bine montat poate să stimuleze osul pentru a-și păstra integritatea și să evite demineralizarea acestuia;
• Are o durată de viață mare. Implanturile dentare pot să reziste fără probleme zeci de ani, adică întreaga viață pentru cei care au o igienă dentară perfectă.

Un implant dentar nu presupune sacrificarea altor dinți și este din ce în ce mai accesibil din punct de vedere al costului. Un implant dentar București nu costă mai mult de câteva sute de euro, ceea ce este o sumă mai mult decât acceptabilă în condițiile în care este o soluție pentru întreagă viață și vizează sănătatea întregului corp.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.