Cum să ai un zâmbet frumos indiferent de moment

Redactor Divahair.ro

Zâmbetul este cel care ajută la o relaționare mai bună între oameni, dar și la creșterea stimei de sine. Ți s-a întâmplat să îți surâdă oameni pe care nu îi cunoșteai și doar prin acest simplu gest să te facă să te simți mai bine? Dacă da, înseamnă că știi că un zâmbet are o putere mai mare decât ar crede unii. De asemenea, dacă atunci când te privești în oglindă vezi un zâmbet încrezător și carismatic, acest lucru te va ajuta să adopți o atitudine pozitivă indiferent de context. Dacă ai un zâmbet care crezi că trebuie reparat sau îmbunătățit, poți să aplici câteva metode care te-ar putea ajuta în acest sens. Dacă, în schimb, ești mulțumită de zâmbetul pe care îl ai, nu poți decât să încerci să îl menții așa cum este acum și să previi ca acesta să se degradeze în timp.

1. Apelează la fațete dentare

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a avea un zâmbet frumos și mai ales pentru a repara eventuale detalii inestetice ale dinților tăi este să apelezi la fațete dentare. Dacă te gândești să alegi această variantă, trebuie să știi că principalul ei avantaj este că nu presupune riscuri pentru sănătatea ta. Această metodă te poate ajuta în cazul în care ești nemulțumită de spațiile interdentare inestetice sau de dimensiunea și forma dinților tăi. De asemenea, este o variantă potrivită dacă dantura ta nu este chiar atât de albă pe cât ți-ai dori. Tot ce trebuie să faci dacă îți dorești fațete dentare este să mergi la un medic specialist pentru a-i cere părerea, iar acesta îți va face recomandări în funcție de nevoile tale. Fațetele dentare îți pot oferi zâmbetul pe care ai vrut să îl ai mereu, iar unul dintre beneficiile importante ale acestora este că efectele sunt pe termen lung.

2. Folosește o pastă pentru albire

Dacă singurul lucru pe care ai vrea să îl corectezi la dinții tăi este culoarea și nu ai altfel de probleme precum dimensiunea sau forma lor, poți să încerci să folosești o pastă specială pentru albirea dinților. Pentru a vedea rezultatele folosirii acestui tip de pastă, va trebui să ai puțină răbdare pentru că acestea nu vor apărea de pe o zi pe alta, așa că nu te aștepta ca dinții tăi să fie mai albi după doar o zi sau două de la prima utilizare. Totuși, dacă vei folosi o pastă pentru albire timp de cel puțin trei-patru săptămâni în mod regulat, cu siguranță vei observa rezultate vizibile la nivelul culorii dinților. Să folosești o astfel de pastă este o metodă ușor de aplicat dacă vrei un zâmbet mai frumos, dar trebuie să ții cont că are efecte doar asupra culorii dinților și nu și asupra altor imperfecțiuni ale acestora.

3. Nu consuma substanțe care afectează culoarea dinților

În ceea de privește forma sau dimensiunea dinților, nu poți face prea multe pentru că nu poți controla cum arată dinții tăi din aceste puncte de vedere. Dar poți, totuși, să ai grijă de culoarea lor prin evitarea unor substanțe care le pot afecta albul natural. De exemplu, dacă ești consumatoare fidelă de cafea, de vin roșu sau de sfeclă roșie ai putea să fii predispusă la îngălbenirea mai rapidă a dinților. Nu trebuie să îți faci griji dacă bei din când în când un pahar de vin roșu, de exemplu, trebuie doar să nu faci abuz de aceste substanțe care, în timp, vor avea efecte nu tocmai plăcute asupra zâmbetului tău. Nicotina din țigări afectează, de asemenea, culoarea dinților, așa că recomandat este să eviți, pe cât posibil, fumatul, pentru a păstra cât mai mult timp culoarea danturii tale.

Sursă foto: https://www.shutterstock.com

Articolul urmator Sindromul burnout: cum îl recunoști și cum îl tratezi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.