Cum să folosești corect dopurile de ceară pentru urechi

Cum să folosești corect dopurile de ceară pentru urechi

Sorina Corneanu

Zgomotul a devenit o problemă serioasă care afectează în mod real calitatea vieții tuturor celor care sunt sensibili la orice formă de agitație, indiferent că e vorba de zumzăiala din timpul zilei, de muzica vecinilor, de renovarea apartamentului de alături, de micile perturbări de la locul de muncă sau de gălăgia provocată de traficul nocturn.

Chiar dacă nu înțelegem în totalitate ceea ce face somnul pentru noi, studiile arată clar că lipsa de odihnă ne epuizează fizic și psihic. Oamenii de știință din cadrul Universității Harvard  au analizat în nenumărate rânduri beneficiile somnului, dar și efectele negative ale privării de odihnă. În studiile efectuate asupra oamenilor și animalelor, ei au descoperit că somnul joacă un rol critic în menținerea sistemului imunitar, în funcționarea normală a metabolismului, în procesul de memorare și învățare.

sleep

Somnul întrerupt din cauza zgomotelor din jur înseamnă un somn de o calitate inferioară și apariția stării de irascibilitate. În aceste situații, cea mai bună soluție pentru a ne putea concentra și a ne ține departe de zgomotele care ne obosesc constă în folosirea dopurilor de ceară pentru urechi, care îmbunătățesc semnificativ calitatea somnului.

Folosirea dopurilor de urechi a devenit un obicei tot mai des întâlnit în rândul persoanelor de toate vârstele. Marea calitate a acestora este că păstrează liniștea, fără a interfera cu nevoia de a auzi, totuși, plânsul copilului, ceasul deșteptător, soneria sau alarma mașinii. Mai mult decât atât, dopurile de ceară pentru urechi sunt foarte confortabile și nu provoacă dureri.

Iată cum să folosești dopurile de ceară pentru urechi!

Cum se folosesc dopurile de ceară pentru urechi

În primul rând, se scoate vata și se încălzește bila în palmă, până se simte mai moale, astfel încât să fi ușor de introdus în canalul auditiv. Este foarte important ca dopul de ureche să se modeleze în funcție de dimensiunile urechii și să nu fie forțată introducerea lor, iar forma acestora să fie cât mai apropiată de forma canalului auditiv. Dopurile de ureche au numai avantaje, atunci când se respectă câteva reguli importante.

Dacă alegi să folosești dopuri de ceară pentru ureche, ar trebui să ții cont de următoarele lucruri:   

  • Dopurile de ceară pentru urechi trebuie să se afle permanent în suportul original.
  • Trebuie păstrate în mediu uscat și la temperaturi care nu depășesc 25 de grade.
  • Trebuie schimbate după fiecare utilizare. 

Dacă ești copleșit de zgomotele din jur și te simți epuizat din cauza somnului de proastă calitate, dopurile de ceară pentru urechi sunt soluția care te scapă de probleme și îți oferă liniștea de care ai nevoie pentru a te concentra zilnic asupra lucrurilor care contează pentru tine.

Produs disponibil online pe Vavianpharma.ro.

 

dopuri

Dopuri de ceară pentru urechi x 16 bucăți, 18.39 lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.