Cum să îți protejezi ochii de îmbătrânire

Cum să îți protejezi ochii de îmbătrânire

Redactor Andreea Baluteanu

Un peisaj superb, o rochie splendidă, oamenii dragi: ne dorim să îmbrățișăm cu privirea toate aceste clipe speciale, să le purtăm pentru totdeauna în amintire. Cu toate acestea, precum pielea, părul și oasele, și ochii îmbătrânesc, imaginile devin distorsionate, culorile își pierd din intensitate, iar ochelarii se transformă în necesitate.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt principalele semne ale îmbătrânirii ochiului și afecțiunile cauzate de înaintarea în vârstă, dar și cele mai bune trucuri la care poți apela pentru a-ți proteja privirea. Suntem aici ca să îți garantăm că ochii tăi vor absorbi în continuare toată frumusețea din lume!

Care sunt semnele îmbătrânirii ochilor

Atunci când ești nevoită să îndepărtezi de ochi revista pe care o citeai deoarece nu mai poți focusa în apropiere, când culorile își pierd din intensitate sau imaginile îți apar distorsionate, simți că vârsta începe să își spună cuvântul. Dar îmbătrânirea ochiului vine și cu alte simptome: ochi uscați, reducerea mărimii pupilei sau afectarea viziunii periferice, toate fenomene care nu au cum să nu ne întristeze.

Mai jos, descoperă care sunt principalele afecțiuni ale vederii cu care te confrunți odată cu înaintarea în vârstă!

După 45 de ani (sau mai târziu, dacă suferi sau ai suferit de miopie ușoară), ochiul începe să își piardă capacitatea de a focusa în apropiere, în principal din cauza diminuării elasticității cristalinului. Afecțiunea poartă numele de presbyopia sau presbiopie și nu este o boală în sine, ci o condiție cu totul și cu totul normală.

Cataracta se instalează de obicei în jurul vârstei de 50 de ani, fiind provocată de alterarea transparenței și a elasticității cristalinului. Rezultatul este o vedere neclară, în ceață, care nu mai are aceeași acuitate nici la depărtare, nici la apropiere. Cei afectați de această boală a ochiului o compară cu privitul printr-o fereastră murdară, iar efectele negative asupra calității vieții nu pot fi puse la îndoială.

Orice afecțiune a retinei, indiferent de cauza sau modul în care se dezvoltă, poartă numele de retinopatie. Evoluția bolii se accelerează după vârsta de 50 de ani, iar o formă serioasă este retinopatia diabetică. Provocată de degenerescenţa capilarelor care irigă retina, afecțiunea este prezentă mai ales în cazul persoanelor ce suferă de diabet de mai bine de 10 ani. Ca să o ții sub control, dacă suferi de ea, este extrem de important să ai grijă de nivelul glicemiei tale.

Încheiem lista de afecțiuni ale vederii, care se instalează odată cu vârsta, cu degenerescența maculară senilă. Spre deosebire de cele de mai sus, boala evoluează încet și poate fi mai ușor ținută sub control, ceea ce nu o face însă mai puțin periculoasă, fiind principala cauză a orbirii după 65 de ani. Degenerescența maculară senilă  reprezintă deteriorarea zonei centrale a retinei – macula, care are loc odată cu înaintarea în vârstă. Macula este partea din retină responsabilă de vederea noastră clară și detaliată, esențială pentru citit și alte activități care presupun o vedere centrală excelentă.

Cum poți preveni îmbătrânirea ochiului

Așa cum am înțeles deja privindu-ne primele riduri care ne împânzesc pielea, îmbătrânirea este un fenomen normal, pe care nu îl putem evita, ci doar limita sau întârzia.

Pe lângă factorii normali, respectiv anii care se adună vârstei din buletin, ochii mai sunt amenințați de expunerea neprotejată la radiațiile solare: da, ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu trendy, ci absolut obligatorii pentru sănătatea ta. Mai departe, experții au conchis că o dietă dezechilibrată, bogată în zahăr, grăsimi, cafeină, alcool și nicotină nu îți îmbătrânește doar tenul, ci și ochii. Nu în ultimul rând, stresul, tensiunea, presiunea la care ne supunem cauzează îmbătrânirea prematură a ochilor.

Ce e de făcut pentru a-ți menține cât mai mult ochii tineri și vederea „ascuțită”? În primul rând, efectuează controale oftalmologie regulate, pentru a descoperi din timp dezvoltarea oricărei afecțiuni.

Fii adepta unei diete prietenoase cu ochii tăi! Mai ții minte când mama te îndemna să mănânci morcovi ca să scapi mai repede de ochelarii din școala primară? Sunt la fel de indicați și acum! Completează-ți dieta zilnică și cu suplimente naturale, de cea mai bună calitate și care să îți aducă o doză mare de luteină, de acizi grași omega 3, de vitamine, suplimente așa cum este GoldLutein!

Gold Lutein, aliatul ochilor sănătoși

Îmbătrânirea ochilor, cataracta, degenerescența maculară și retinopatia sunt contracarate de consumul de luteină și zeaxantină.

gold lutein

Ceea ce este important să știm despre luteină  este faptul că aceasta reprezintă  pigmentul principal care se găsește în zona centrală a retinei – macula, o zonă de sensibilitate vizuală maximă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, celulele cu pigment retinal devin mai puțin eficiente, retina degenerează și vederea centrală se pierde treptat. Distrugerea retinei este produsă de radicalii liberi și de lumina soarelui.

De partea cealaltă, Zeaxantina contribuie atât la protejarea vederii tale, dar și la stimularea activităților creierului și ale memoriei.

Luteina și zeaxantina protejează nervul optic și macula, acţionând ca un filtru optic pentru lumina soarelui și ca un antioxidant pentru a absorbi radicalii liberi.

Împreună, cei doi super aliați ai ochilor care luptă cu curaj împotriva îmbătrânirii minimizează atât efectele înaintării în vârstă, dar și riscul de dezvoltare al degenerescenței maculare, despre care ți-am povestit cât de periculoasă se poate dovedi.

Acum îți recomandăm și secretul nostru de protecție a ochilor de îmbătrânire: Gold Lutein, singurul produs de pe piață care conține 22 mg de Luteină si 2.2 mg de Zeaxantină. Sub formă de capsule, ce sunt absorbite rapid în organism,  Gold Lutein îți garantează că îți vei păstra o sănătate excelentă.

Gold Lutein este ideal și deoarece protejează retina și cristalinul, a căror degradare provoacă afecțiunile pe care ți le-am prezentat mai sus. Mai mult, produsul susține și menține acuitatea vizuală optimă și îți apără ochii de factorii nocivi care pot cauza, între altele, și îmbătrânire prematură: lumina solară puternică sau toxinele din mediu, precum fumul și praful. Așa cum te așteptai, Gold Lutein este și aliatul tău împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă, a retinopatiei diabetice sau a cataractei senile.

Viața e un spectacol vizual: bucură-te cât mai mult de frumusețea sa și comandă și tu acum Gold Lutein de pe www.darmaplant.ro. Ai parte de super oferte, de care ochii tăi vor ști cum să profite: prețul e de 74 de lei pentru o lună de tratament (30 de capsule) și de 169 de lei pentru 3 luni, redus de la 222 de lei. Beneficiezi și de transport gratuit, așa că ai toate motivele să dai fuga în online și să te asiguri că apelezi la cea mai bună metodă de protecție a ochilor împotriva îmbătrânirii premature!

Articolul urmator
Cum îți afectează frumusețea și sănătatea calitatea aerului
Cum îți afectează frumusețea și sănătatea calitatea aerului
Ce secret ascund ochii tăi?
Incepe quiz
Ce secret ascund ochii tăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.