Cum să scapi de celulită în 2 săptămâni

Cum să scapi de celulită în 2 săptămâni

Ionelia Olteanu

Celulita este una dintre problemele frecvente cu care se confruntă foarte multe femei. Având în vedere numărul de remedii ce au apărut peste tot şi care nu au reuşit să aducă rezultatul dorit, se pare că nu s-a găsit încă soluţia care să elimine definitiv celulita.

Pentru că nu ţine cont de vârstă, aceasta apare la femeile de toate vârstele şi pe diferite părţi la corpului, fie că este vorba despre picioare, fese sau abdomen. Deşi este greu de crezut, aspectul neplăcut al pielii este determinat de o grăsime normală şi benefică pentru piele. Tot procesul constă în umflarea celulelor grase care pătrund prin stratul exterior al pielii. Bineînţeles, femeile sunt mai predispuse la apariţia celulitei decât bărbaţii.

femeie cu celulita

Printre cauzele apariţiei celulitei se numără metabolismul lent, lipsa activităţii fizice, schimbările hormonale, deshidratarea, grosimea şi culoarea pielii. Deoarece această problemă nu este una cosmetică, trebuie tratată serios, cu ajutorul unei alimentaţii adecvate şi a unui program de exerciţii fizice bine planificat.

Pe lângă sport, este foarte importantă adoptarea unei diete bazate pe consumul de apă, fructe şi legume, grăsimi sănătoase şi evitarea alimentelor nocive care să cauzeze creşterea în greutate.

Iată cum poţi să scapi uşor de celulită prin intermediul unor exerciţii uşoare pe care să le faci la tine acasă! Acestea vor reduce semnificativ aspectul pielii din zona coapselor şi a feselor.

Exerciţiul 1. Întinde-te pe podea, pe partea dreaptă şi sprijină-te în cot. Ridică piciorul stâng de pe podea, menţinându-l mai sus de nivelul umerilor timp de 5 secunde, apoi coboară-l încet. Repetă acest exerciţiu şi cu piciorul drept. Execută 2 seturi a câte 12 repetări pe fiecare parte.

Exerciţiul 2. Pune palmele pe podea și așază-te în poziţie de flotare. Îndoaie piciorul drept şi adu genunchiul în zona stomacului. Apoi îndreaptă piciorul şi ridică-l paralel cu podeaua. Repetă mișcarea şi cu piciorul stâng. Este recomandat să faci 3 seturi a câte 8 repetări.

Exerciţiul 3. Ia o greutate, menţine spatele drept, îndoaie genunchii până când coapsele sunt paralele cu podeaua. Apoi revino uşor la poziţia iniţială. Sunt recomandate 3 seturi a câte 20 de repetări.

picioare tonifiate

Exerciţiul 4. Ia câte o greutate în fiecare mână. Menţine spatele drept şi apleacă-te cât mai jos posibil. Apoi revino treptat la poziţia iniţială. Execută 5 seturi a câte 12 repetări.

Exerciţiul 5. Aşază-te în genunchi şi pune mâinile pe podea, menţinând braţele drepte. Ridică uşor un picior, menţinându-l la un nivel cât mai înalt, pentru câteva secunde, ţinând spatele drept.  Apoi revino la poziţia iniţială şi continuă exerciţiul, alternând picioarele. Acest exerciţiu se face în 2 seturi a câte 15 repetări pentru fiecare picior.

Exerciţiul 6. Depărtează picioarele şi îndoaie genunchii, ţinând mâinile după ceafă. Execută apoi o săritură, întinzând mâinile şi picioarele. Odată ce ai ajuns cu picioarele pe podea, revino la poziţia iniţială. Execută 2 seturi a câte 20 de repetări.

Pentru ca aceste exerciţii să aibă rezultate vizibile, stabileşte un program de antrenament 2 zile alternate cu o zi de pauză, timp de 2 săptămâni.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.