Cum te ajută înotul în apă rece să scapi de boli și de stres

Cum te ajută înotul în apă rece să scapi de boli și de stres

Sorina Corneanu

Înotul în apă rece este foarte sănătos. În piscină, lac sau la mare, adesea în timpul iernii, este cel mai indicat, pentru că acestea sunt locurile în care apa are temperatura potrivită pentru o cură de sănătate. Chiar dacă ți se pare cel puțin absurd și imposibil să înoți iarna, specialiștii sugerează că apa cu o temperatură sub 5 grade este ideală pentru sănătate. Poate nu te așteptai, dar înotul în apă rece te scapă de boli și de stresul de zi cu zi.

Beneficii ale înotului în apă rece 

Îți întărește sistemul imunitar. Efectele înotului în apă rece asupra sistemului imunitar au fost studiate îndelung. Apa rece ajută la creșterea numărului de celule albe din sânge, pentru că organismul este forțat să reacționeze la condițiile în schimbare. Astfel, în timp, sistemul imunitar se întărește, iar organismul are o mai mare putere de a se feri de afecțiuni. Foarte mulți dintre cei care participă la concursuri de înot în apă rece sunt rareori bolnavi.

cum te ajuta inotul in apa rece

Îți îmbunătățește circulația. Înotul în apă rece stimulează circulația sângelui, ajutând astfel la încălzirea extremităților. În scurt timp vei renunța să te mai plângi de mâini și picioare reci sau de frig. Specialiștii recomandă înotul în apă rece în special bătrânilor.
  

Arde eficient calorii. În timpul înotului în apă rece, inima trebuie să pompeze mai repede sângele, iar corpul trebuie să depună mai mult efort pentru a-și  păstra temperatura optimă. Astfel, se ard mult mai multe calorii decât în timpul înotului în condiții obișnuite. Nu este o coincidentă faptul că înotătorii sunt în general mai slabi. Iată cum te ajută înotul să slăbești!

Vezi de ce e bine să înoți iarna!

Reduce stresul. Stresul, problema universală a omului modern, afectează considerabil calitatea vieții. Dacă te simți epuizată, înotul în apă rece este soluția optimă. Te menține în formă și îți conferă energie. Uită de stres, apăsare și epuizare fizică și psihică înotând măcar o dată pe lună în apă mai rece decât ești obișnuită!

Vindecă depresia. Da! O mulțime de persoane cu depresie severă sunt îndemnate să încerce terapia prin înot în apă rece. În timpul înotului, endorfinele, responsabile cu inducerea rezistenței la durere, se eliberează de două mai mult decât în mod normal și ajută la diminuarea durerii psihice, prin instalarea unei forme de durere fizică.

În plus, te poți aștepta la un nivel mai bun de rezistență, capacitate mai mare de concentrare, mai multă energie și somn mai odihnitor. Doar asigură-te că înotul rece vine la pachet cu o dietă echilibrată și că nu suferi de afecțiuni cardiace. Cele mai sigure locuri pentru înotul în apă rece sunt piscinele supravegheate, bazinele de înot care beneficiază de un îndrumător și spațiile medicale special amenajate.

Dacă te-ai hotărât să încerci o astfel de terapie în procesul vindecării afecțiunilor cu care te confrunți, e bine să folosești protecție pentru urechi. Dopurile din silicon pentru înot-ADULȚI x 6 bucăți sunt recomandate pentru înot în mare și piscine, în timpul practicării sporturilor de apă și la duș.

Produs disponibil pe VavianPharma.ro

Dopuri din silicon pentru înot-ADULȚI x 6 bucăți, preț 28.56 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.