De ce este sănătos să dormi într-o cameră rece și care este temperatura optimă indicată de specialiști

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În sezonul de iarnă avem tendința de a crește temperatura în dormitor pentru că avem impresia că acest lucru ne va oferi confortul necesar pentru a ne odihni. În realitate, experții spun că dacă dormi într-o cameră prea încălzită nu doar că te vei simți incomod și transpirat, dar vei pierde și multe beneficii pe care le-ai putea obține dacă dormi într-o cameră rece.

Setarea temperaturii în încăpere la aproximativ 21 grade poate face diferența dintre un somn de bună calitate și unul agitat și cu multe treziri pe parcursul nopții.

Află, în galeria foto, câteva motive pentru care ar trebui să renunți la obiceiul de a lăsa caloriferul să frigă în dormitor și să începi să dormi într-un mediu mai răcoros.

Surse articol: BrightSide / Sleep Advisor / Silent Night

Te simți bine și ai tenul întinerit

Te simți bine și ai tenul întinerit

Dormitul într-o cameră cu o temperatură mai scăzută favorizează producția de melatonină, numită și "hormonul somnului" din organism. Este, de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că are rol de anti-îmbătrânire și ajută pielea să se refacă pe timpul nopții.

Sursa foto: Imgur

Previi apariția insomniei

Previi apariția insomniei

Unele studii au relevat faptul că anumite forme ale insomniei sunt asociate cu temperatura ridicată a corpului. Mulți insomniaci au dificultăți în reglarea temperaturii organismului și își limitează capacitatea de a pierde căldura, astfel că nu reușesc să se odihnească pe parcursul nopții. Dacă alegi să dormi într-o cameră rece, poți ajuta organismul să se răcească și să inducă starea de somnolență.

Sursa foto: Imgur

Nu mai ești stresat

Nu mai ești stresat

Temperaturile mai ridicate înseamnă că organismul eliberează mai mult "hormon al stresului" numit și cortizol. O cameră rece poate ajuta la menținerea nivelului de cortizol sub control, ceea ce înseamnă mai puțin stres și o calitate mai bună a somnului.

Sursa foto: Imgur

Previi infecția la ovare

Previi infecția la ovare

Femeile pot preveni infecțiile ovariene dacă aleg să doarmă într-o cameră cu temperatură mai scăzută. Bacteriilor și ciupercilor le place să viețuiască în medii calde și umede, astfel încât păstrarea camerei rece le va împiedica să se răspândească peste noapte în organism.

Citește și: Răceala la ovare: cauze, simptome, tratament

Sursa foto: Imgur

Surse foto: Imgur, IStock

Articolul urmator De ce este recomandat să dormi sub o pătură grea. Efectele acestui obicei sunt absolut neașteptate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.