De ce nu este bine să ții fularul la gură și la nas
Cuprins
Fularul pare să fie unul dintre cei mai buni aliați vestimentari pe care îi avem în sezonul rece. Acesta nu ne ferește doar gâtul de temperaturile scăzute, ci și gura și nasul. Din păcate, acest gest, care pare banal, te poate îmbolnăvi. Citește la ce pericole te expui dacă ții fularul la gură și la nas!
Ce pericole te pândesc dacă îți acoperi gura și nasul cu fularul
Specialiștii ne avertizează în privința gestului pe care mulți oameni tind să îl facă în sezonul rece, respectiv înfășurarea gurii și a nasului în fular. Într-adevăr, nu putem să contestăm faptul că acesta oferă și beneficii. Atunci când ești afară, un fular poate preveni uscarea buzelor, înroșirea nasului și amorțirea obrajilor, toate din cauza frigului.
De ce este fularul un inamic pentru sănătate? Ia în considerare că aerul pe care îl expiri duce la formarea unui mediu cald și umed, propice înmulțirii bacteriilor. Ulterior, nu te vei confrunta doar cu iritații apărute la nivelul pielii, care se vor complica dacă vei folosi mai multe zile la rând același accesoriu, ci și cu infecții în gât.
În plus, dacă obișnuiești să respiri pe gură în loc de nas atunci când această zonă este acoperită de fular, favorizezi apariția infecțiilor la nivelul bronhiilor și chiar al plămânilor. Un sistem imunitar vulnerabil nu va face față atacurilor microoganismelor, astfel că corpul va fi expus la infecții și la virusuri mult mai ușor. De aceea, copiii și oamenii în vârstă vor fi mai predispuși la aceste riscuri. Află cum îți întărești imunitatea fără pastile!
Alt pericol pe care trebuie să îl iei în considerare iarna, când obișnuiești să îți tragi fularul peste gură și peste nas, îl reprezintă ciupercile. Aceste microorganisme pot provoca infecții fungice în această zonă a feței. Acestea pot afecta atât pielea, cât și mucoasele.
Deși multe persoane consideră că fularul ținut la gură și la nas reprezintă o măsură împotriva bolilor, acest obicei chiar devine un inamic al organismului. Nu renunța la acest accesoriu, însă folosește-l pentru a-ți acoperi gâtul, nu zona gurii și a nasului.
Citește ce alimente nu ar trebui să consumi iarna!