Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

De ce poți trăi mai mult dacă medicul tău de familie este femeie

Marţi, 14.02.2017
de Mihaela Onofrei

Dacă atunci când ai mers la medic, ți s-a părut că ai interacționat mai bine cu o femeie decât cu un bărbat, află că instinctul tău nu te-a înșelat. Se pare că pacienții care sunt îngrijiți de femei au mai multe șanse de vindecare, iar în unele cazuri au chiar și o speranță de viață mai mare.

S-a mai sugerat până acum că doctorițele oferă o îngrijire mult mai eficientă atunci când vine vorba de pacienții acestora, spre deosebire de doctori. Doctorițele oferă mai multe tratamente preventive, fapt ce duce la salvarea mai multor vieți. Un nou studiu a demonstrat că femeile doctor care lucrează în spitale au mai puține decese în rândul pacienților într-o lună. Cu alte cuvinte, este puțin probabil ca pacienții unei doctorițe să moară.

Cum este posibil acest lucru?

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au analizat peste un milion de internări timp de 3 ani, uitându-se la evoluția stării acestora în decursul unei luni. În acest studiu, concluziile au arătat că, în cazul pacienților care au fost tratați de o femeie, rata mortalității a fost mai scăzută cu aproape 4%, în comparație cu cazurile pacienților tratați de un bărbat.

Există studii care arată că femeile și bărbații au metode diferite de practicare a medicinei. Aceste studii arată că acele diferențe chiar contează și sunt foarte importante pentru sănătatea pacienților. Diferențele de tratament există în special în cazul unor boli precum pneumonie, sepsis, boli de inimă, afecțiuni ale plămânilor, infecții ale tractului urinar, afecțiuni ale rinichilor și sângerări gastrointestinale.

Deși diferența poate părea nesemnificativă, cercetătorii subiniază că trebuie să o avem în vedere. Doctorițele salvează cu aproximativ 32.000 de pacienți mai mult decât colegii lor bărbați în fiecare an. Cercetătorii au afirmat că înțelegerea acestor diferențe în privința practicilor medicale ne pot ajuta în îmbunătățirea calității vindecării pacienților.

Deși femeile sunt mai prost plătite decât bărbații, ele oferă totuși o îngrijire mult mai bună pacienților. Aceste descoperiri ar trebui să ne ajute să creăm sisteme în care este promovată egalitatea, avansarea în carieră și plata egală indiferent de gen.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!