De ce să nu dormi în aceleași pijamale două nopți la rând

De ce să nu dormi în aceleași pijamale două nopți la rând

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Tu câte nopți la rând dormi în aceleași pijamale? Conform unui studiu, bărbații au recunoscut că poartă aceleași pijamale timp de 13 nopți, iar femeile au afirmat că renunță să mai poarte aceleași pijamale după 17 nopți.

Dacă te recunoști în aceste statistici, află că unii medici nu ne recomandă să purtăm aceleași pijamale nici măcar două nopți la rând! Pe lângă apariția mirosului neplăcut, purtarea pijamalei mai multe nopți la rând favorizează dezvoltarea bacteriilor, ceea ce poate duce la infecții și tulburări ale somnului. Ești curioasă care sunt celelalte motive pentru care nu ar trebui să dormi în aceleași pijamale două nopți la rând? Află mai jos!

femeie care doarme

Iată de ce nu este bine să dormi în aceleași pijamale două nopți la rând!

Miros neplăcut

Dacă vrei să rămâi curată după duș și să previi apariția mirosurilor neplăcute, atunci este indicat să ai pijamale curate în fiecare seară. Pijamalele murdare tind să absoarbă transpirația în timpul nopții, iar acest lucru oferă un mediu propice dezvoltării bacteriilor ce provoacă mirosul neplăcut. Dacă faci duș în fiecare seară, atunci este bine să îți iei și alte pijamale, deoarece numai dușul nu poate să facă minuni.

Infecții cu stafilococul auriu

Stafilocolul auriu este un microb comun, pe care majoritatea oamenilor îl au într-o cantitate mică pe piele. Luăm acest microb prin intermediul nasului, gurii și pielii. În cele mai multe cazuri, acesta nu cauzează nicio problemă de sănătate. Totuși, dacă porți aceleași pijamale mai multe nopți la rând, această bacterie poate să se adune în material. În timp, aceasta intră în organism prin intermediul rănilor, tăieturilor, părului care crește sub piele și al altor răni deschise. Pentru a preveni această infecție, spală-ți pijamalele frecvent.

infectie cu stafilococ auriu dupa ureche

Tulburări ale somnului

Dormitul în pijamale curate îți oferă un sentiment de prospețime și comoditate. Pijamalele murdare, pe de altă parte, pot să te facă să te simți incomod, murdar sau pot să îți provoace mâncărimi.

 Nu te simți fresh dimineața

Pijamalele murdare nu te fac să te simți fresh dimineață, ci murdară și uleioasă. Acest lucru este valabil îndeosebi pentru persoanele care obișnuiesc să facă duș seara. Schimbarea de pijamale în hainele pentru serviciu nu va duce la dispariția mirosului neplăcut și te vei simți jenată la locul de muncă.

Coșuri și chisturi

Atunci când nu îți schimbi pijamelele frecvent, permiți bacteriilor, uleiurilor și celulelor moarte de pe piele să se depună pe material. Toate acestea intră în contact cu porii atunci când dormi, blocându-i și ducând la apariția coșurilor și chisturilor.

cosuri pe spate

Alergii și acarieni

Dormitul în pijamale murdare poate duce la apariția alergiilor, mai ales la acarieni. Alergiile, astmul și alte boli respiratorii tind să se agraveze în timpul nopții, așa că depunerea de acarieni și celule moarte de pe pijamale nu te vor ajuta în acest sens. Dacă ai aceste alergii, este indicat să îți schimbi pijamalele în fiecare seară.

Alți microbi

Dacă tocmai ai răcit sau te-ai deranjat la burtă, pijamalele tale murdare pot fi responsabile de aceste lucruri. Atunci când dormi în aceleași pijamale mai multe nopți la rând, sistemul imunitar trebuie să lupte constant împotriva stafilococului auriu, a problemelor care pot să apară în zona tractului respirator, a germenilor și a uleiurilor. Toți acești factori îți slăbesc sistemul imunitar, făcându-te mai predispusă la boli.

Ține cont de aceste informații și schimbă-ți pijamalele în fiecare seară!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Etapele somnului: ce se întâmplă în corpul tău în fiecare perioadă
Etapele somnului: ce se întâmplă în corpul tău în fiecare perioadă
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.