Demonstrat științific: femeile au nevoie de mai mult somn, pentru că gândesc mai mult

Demonstrat științific: femeile au nevoie de mai mult somn, pentru că gândesc mai mult

Lorena Teacă

Femeile sunt, prin natura lor, foarte ocupate, mai ales dacă au copii, aspect care implică foarte multe responsabilități și activități. Acestea fac programul zilei, răspund la telefon și planifică vacanța în timp ce ung cu gem felia de pâine pentru micul dejun al copilului. Acest mic talent al femeilor duce, în cele mai multe cazuri, la epuizare și stres.

Un nou studiu arată că, pentru a se simți odihnite și productive, femeile ar trebui să doarmă mai mult decât bărbații, iar explicația este simplă.

Femeie cu patul în nori și o pereche de papuci și o lampă

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit că persoanele au nevoie de mai multe ore de somn pe măsură ce creierul lor este mai solicitat în timpul zilei. 

Mai mult de atât, rezultatele arată că creierul femeilor funcționează într-o manieră mai complexă, deoarece acestea au tendința de a fi multitasking. Prin urmare, femeile au nevoie de mai multe ore de somn. „Creierul femeilor este mai complex decât al bărbaților, astfel încât nevoia de somn este puțin mai mare în cazul lor”, a explicat profesorul Jim Horne, autorul studiului.

Un adult are nevoie de 6-8 ore de somn pentru a-și recăpăta energia, însă femeile, pentru a se simți odihnite, au nevoie de cel puțin 20 de minute în plus de somn față de bărbați.

În cazul în care nu se odihnește corespunzător, o femeie este mai expusă riscului de afecțiuni cardiovasculare, diabet, depresie, anxietate sau stres. În plus, agitația din timpul zilei poate favoriza apariția coșmarurilor și sensibilitatea la zgomote, factori care întrerup somnul. 

Femeie care doarme

În concluzie, pentru a fi eficientă în timpul zilei și pentru a te feri de diverse probleme de sănătate, resetează-ți alarma de la ceas și dormi cu 20 de minute în plus. De asemenea, nu îți încărca programul cu lucruri care nu sunt urgente și ai grijă de starea ta de bine. O baie caldă și o ședință de meditație la sfârșitul zilei pot face minuni pentru sănătatea ta emoțională și îți vor asigura o binemeritată porție de somn profund, odihnitor.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (31)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.