Factorii care cauzează durere și rigiditate musculară

Factorii care cauzează durere și rigiditate musculară

Andreea Constantin

Durerea și rigiditatea musculară sunt simptome comune cu care mulți oameni se confruntă la un moment dat în viață. Acestea pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi suprasolicitarea musculară, leziuni, anumite afecțiuni, medicamente, dezechilibre electrolitice, stres și anxietate sau vârstă. În timp ce unele cauze pot fi ușor de gestionat, altele pot necesita tratament medical adecvat.

Suprasolicitarea musculară - acest lucru poate fi cauzat de activități fizice intense și care implică aceleași grupe musculare, timp îndelungat, cum ar fi lucrul la birou, în fața calculatorului. Aceasta poate cauza tensiune musculară și durere.

Leziunile musculare - mușchii pot fi întinși, rupti sau contuzi, ceea ce poate provoca durere și rigiditate musculară.

Anumite afecțiuni - există câteva boli care pot cauza durere și rigiditate musculară, cum ar fi: fibromialgia, artrita, lupusul, polimialgia reumatică și miastenia gravis.

Anumite medicamente - unele medicamente, cum ar fi statinele (medicamente pentru scăderea colesterolului), au ca efect secundar durerea și rigiditatea musculară.

Dezechilibre electrolitice - un nivel scăzut de potasiu, calciu sau magneziu în organism poate determina apariția crampelor și durerii musculare.

Stresul și anxietatea - acestea pot provoca tensiune musculară și durere.

Stilul de viață sedentar - lipsa de activitate fizică poate cauza atrofia musculară și durere.

Vârsta - oamenii în vârstă pot experimenta oboseală și rigiditate musculară, din cauza pierderii de masă musculară și a flexibilității.

Tratamentul pentru rigiditate musculară

În general, este important să identificăm și să tratăm cauzele durerii și rigidității musculare. În funcție de cauză, tratamentul poate include modificarea stilului de viață, terapia fizică, medicamente și alte opțiuni de tratament.

Activitatea fizică regulată - exercițiile regulate pot ajuta la întărirea mușchilor și la menținerea flexibilității.

Alimentația sănătoasă - o alimentație bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, carbohidrații și grăsimile sănătoase, poate ajuta la menținerea sănătății musculare.

Hidratarea adecvată - consumul suficient de apă poate ajuta la menținerea sănătății musculare și la prevenirea dezechilibrelor electrolitice.

Evitarea obiceiurilor dăunătoare - fumatul și consumul de alcool în exces pot duce la pierderea de masă musculară și la creșterea durerii și rigidității musculare.

De asemenea, există unele opțiuni de terapii cum ar fi: masajul, yoga sau terapia cu căldură sau frig, care pot ajuta la ameliorarea durerii și a rigidității musculare. Cu toate astea, întotdeauna, înainte de începerea unei astfel de terapii, este necesar consultul unui medic, pentru a exclude orice afecțiune gravă sau pentru a primi un tratament adecvat. Totodată, folosirea cu regularitate a unui unguent poate ameliora simptomele afecțiunii.

Naturalis ArtroSuport sub forma de gel emulsionat a fost conceput pentru a ameliora durererea și rigiditatea musculară locală, putând fi folosit începând cu vârsta de 12 ani. Datorită substanțelor active din compoziție, destinde musculatura încordată și contractată și calmează durerea acută de origine reumatică, prin producerea unui efect intens de încălzire la nivelul zonei afectate.

Salicilatul de metil din uleiul de Gaultheria procumbens intensifică circulația sanguină din capilare, asigurând o senzație plăcută de căldură, pe care camforul o accentuează și o menține. Mai mult, efectul analgezic al produsului este susținut de prezența extractelor de gheara diavolului și arnica, substanțe vegetale cu efect dovedit clinic în tratamentul afecțiunilor reumatice. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena. Detalii despre produs pe site-ul Naturalis

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.