Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Femeile singure au mai mult succes în viață decât cele căsătorite

Otilia Geavlete

„Cum, încă nu te-ai căsătorit? Ești singură?” Ai trecut vreodată printr-un astfel de interogatoriu, în care ai simțit condescendență, chiar milă în vocea persoanei cu care vorbeai? Este realitatea: oamenii necăsătoriți, mai ales după o vârstă, poartă un adevărat stigmat social. Nu atât de vizibil sau de rușinos ca în cazul altor lucruri socialmente intolerabile, precum a fi șomer sau a-ți abandona familia. Dar mereu prezent, mai ales când stai de vorbă cu prietenii căsătoriți și încearcă să te convingă că adevăratul succes în viață este întemeierea unui cămin, cu partener de viață, copii și „tot tacâmul”.

Un stereotip care ajunge să te obosească atât de tare, că începi să te ferești de unii amici și de rudele mai în vârstă, care te privesc ca pe un extraterestru. Bălmăjești scuze sau faci pe dura, spunând că nu te legi la cap, când, de fapt, chiar te simți deranjată. Ori faci promisiuni că te vei așeza curând la casa ta sau chiar aduci un fals iubit la întâlniri, ca să pară că ești în rândul lumii.

aventura

Surpriza vine de la studiile științifice și sociologice, care demonstrează exact contrarul: oamenii singuri sunt mai fericiți, mai liberi și au mai mult succes.

Femeile singure au o viață socială mai satisfăcătoare

Cercetări realizate în America sugerează că, în comparație cu persoanele căsătorite, femeile singure păstrează o legătură mai strânsă cu familia, își ajută mai des prietenii și vecinii și socializează mai mult cu toată lumea. A fi singură nu înseamnă că ești condamnată la o viață marcată de izolare. „Femeile singure compensează devenind mai active social decât cele căsătorite”, spune sociologul Eric Klinenberg.

prieteni

O femeie singură are mai mult timp pentru sine

În această epocă a conexiunilor tehnologice din ce în ce mai avansate, când suntem permanent „bombardați” de mesaje electronice sau telefonice care nu ne lasă o clipă de răgaz, posibilitatea de a avea un moment doar cu tine este o adevărată binecuvântare. Solitudinea nu este o tară, atunci când îți permite să te odihnești, să-ți clarifici dilemele, să te încarci cu energie. „A trăi singur te ajută să descoperi valori sacre moderne - libertatea individuală, autocontrolul și realizarea de sine -, a căror semnificație te influențează profund, de la adolescență până la finalul vieții”, adaugă sociologul.

Femeile singure se distrează mai mult

distractie

Femeile singure pot dedica mai mult timp distracțiilor decât cele căsătorite. Cineva ar putea spune că distracția nu poate fi un scop în viață, că nu se poate compara cu valorile vieții de familie. Este adevărat, însă, pe de altă parte, să nu uităm că și membrii unei familii caută mereu surse de divertisment și plăcere, iar certurile într-un cămin pot să se nască și pentru că părinții nu mai au timp de nimic și nu mai simt nicio satisfacție în viața cotidiană, deoarece muncesc foarte mult. A avea parte de confort, plăcere, distracție este dorința mai mult sau mai puțin secretă a oricărei persoane, chiar și a celor mai fervenți apărători ai căsătoriei.

Așadar, de ce ar renunța cineva la o viață de satisfacții și aventură, doar pentru a se căsători cu orice preț, dacă simte că încă nu i-a venit vremea? În medie, femeile singure dedică aproape 6 ore pe zi relaxării și distracției, comparativ cu femeile căsătorite, care dedică în jur de 4,8 ore.

O femeie singură are mai puține riscuri legale

Atunci când două persoane se căsătoresc, împart totul, chiar și ratele bancare. Averea pusă la comun este o altă sursă de grijă, pentru că un eventual divorț te obligă să împarți bunurile, chiar dacă tu ai adus mult mai multe resurse în mariajul respectiv. Problemele legale ale partenerului (fie că este vorba de droguri sau infracțiuni) se reflectă și asupra ta. Blamul social pe care acesta îl primește atunci când face o faptă reprobabilă îți atinge propria imagine. Așa că, dacă nu iubești pe cineva foarte tare și nu ești o adeptă convinsă a căsătoriei, nu are rost să te încarci cu obligații doar pentru „a fi în rândul lumii”.

O femeie singură câștigă mai mult și poate face carieră

cariera

Este bine cunoscută dilema unor femei de a alege între familie și carieră, multe mame fiind nevoite să renunțe la profesia lor sau, cel puțin, la accederea la posturi mai importante. Este adevărat că sunt și femei care le pot face pe amândouă, dar cu mari sacrificii, cu muncă dublă și, cine știe, cu insuficient timp pentru sănătatea emoțională a copilului.

O femeie singură își poate permite orice carieră i se potrivește și are mai mult succes decât dacă ar fi căsătorită. În plus, studiile arată că o femeie singură câștigă cu aproape 1.400 de dolari mai mult decât o femeie căsătorită.

Femeile singure se preocupă mai mult de sănătatea lor

libera

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au descoperit că bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani care nu au fost niciodată căsătoriți au tendința de a face mai multă mișcare, în fiecare săptămână, decât cei căsătoriți sau care au divorțat. De asemenea, persoanele singure sunt mai puțin stresate, prin urmare și riscul de boli metabolice (diabet, obezitate), boli de inimă sau depresie este mai scăzut.

Surse foto: Pexels, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!