5 semne care îţi pot arăta că ai polipi pe colon

Marţi, 12.04.2016
de Viorica Ghinea

Polipii apăruţi pe colon sunt nişte formaţiuni tumorale beningne. Deşi nu reprezintă un semnal de alarmă la început, odată cu trecerea timpului se poate dezvolta cancerul de colon. De aceea, este util să îţi dai seama din timp dacă prezinţi astfel de formaţiuni în interiorul colonului ori nu.

Polipii pe colon apar cu precădere în rândul persoanelor vârstnice, fumătoare, cu probleme de greutate ori care au pe cineva în familie cu aceeaşi afecţiune.

Posibile semne care indică prezenţa polipilor pe colon

Fără un test de specialitate, care îţi va demonstra cu ce te confrunţi, nu poţi să ştii sigur dacă ai polipi pe colon ori nu. De obicei, aceste formaţiuni nu au simptome clare, mai ales că unele dintre ele pot fi asociate şi cu alte afecţiuni de la nivelul colonului şi al rectului.

Cu toate acestea, din experienţa altor oameni care au avut polipi pe colon, iată căror semne ar trebui să le acorzi atenţie!

1. Sângerări rectale

Acesta poate fi un semn atât pentru afecţiuni mai simple precum fisuri anale şi hemoroizi, precum şi pentru polipii colonici ori chiar cancer. Prin urmare, sângerările rectale nu trebuie tratate cu indiferenţă, cu atât mai mult dacă apar des.

2. Schimbarea culorii excrementelor

Dacă observi dungi roşii ori zone foarte închise pe excremente, ar trebui să fii atentă dacă mai prezinţi şi altfel de simptome. Bineînţeles, nu trebuie să te îngrijorezi la fiecare schimbare, mai ales dacă ai consumat alimente, suplimente sau ai administrat medicamente care ar fi putut să favorizeze apariția acestui simptom.

3. Probleme de digestie

Constipaţia şi diareea care durează mai mult de o săptămână ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru tine. Specialiştii precizează că aceste probleme ar putea să indice prezenţa unui polip de dimensiune mare în colon.

4. Dureri abdominale însoţite de vomă şi ameţeală

De asemenea, polipii pe colon, în special cei de dimensiuni mari, pot să ducă la apariția durerilor abdominale, a stărilor de vomă şi de ameţeală.

5. Anemia feriprivă (prin carenţă de fier)

Sângerările provocate de polipii de pe colon pot crește riscul de carenţă de fier în organism. Stările resimţite sunt oboseala şi respiraţia dificilă.

Acordă atenţie acestor semne pentru a depista din timp prezenţa unor polipi apăruţi pe colon. Nu ezita să ceri sfatul unui specialist dacă ai nedumeriri!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (17)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!