Greșeala pe care cele mai multe femei o fac atunci când iau antibiotice

Greșeala pe care cele mai multe femei o fac atunci când iau antibiotice
Redactor Andreea Baluteanu
Miercuri, 06.02.2019

Cuprins

Știm că traversăm o criză a antibioticelor, una dintre cele mai grave probleme de sănătate ale societății actuale. După ce ani de-a rândul cele mai puternice arme contra infecțiilor puteau fi cumpărate fără probleme din farmacii, uneori chiar fără rețetă, azi încercăm să minimizăm consecințele greșelilor noastre și am adoptat o politică mult mai fermă de administrare a antibioticelor.

Cu toate acestea, specialiștii continuă să ne avertizeze că luăm antibiotice fără a ne asuma anumite precauții atât de necesare. Mai jos, îți vorbim despre „regulile” de care să ții neapărat cont atunci când iei un antibiotic, dar și despre greșeala pe care o comit cele mai multe dintre femei atunci când luptă împotriva infecțiilor.

5 legi sacre pe care să le respecți atunci când iei antibiotice

Suntem sigure că ți s-a întâmplat și ție, cel puțin o dată în viață, să iei antibiotice „după ureche”. Poate că nu aveai, din diverse rațiuni, posibilitatea de a merge la medic și te-ai „doftoricit” singură cu ce ținea mama ta prin casă sau ai considerat că, prezentând aceleași simptome precum una dintre amicele tale, ești în siguranță dacă urmezi același tratament. Însă, pe termen lung, gestul tău poate afecta în mod iremediabil rezistența bacteriilor la antibiotice și eficiența lor.

Află mai jos care sunt regulile de care trebuie neapărat să ții cont atunci când iei un antibiotic!

Cumpără antibioticul numai în urma unui consult de specialitate și pe baza unei rețete

Nu contează dacă ești sigură 100% că ai aceeași boală ca iubitul tău, de exemplu. Antibioticele sunt prescrise în funcție de tipul de infecție, dar țin cont și de severitatea sau de capacitatea organismului tău de a rezista. Un medic va ști cel mai bine care este medicamentul potrivit pentru tine.

Folosește antibiotice numai pentru infecțiile de natură bacteriană

Banalele răceli nu ar trebui să aibă niciodată de-a face cu antibioticele! Acestea din urmă tratează numai infecțiile de natură bacteriană; dacă ignori acest principiu și încerci să ucizi virusurile cu antibiotice, poți ajunge în situația de a dezvolta rezistența bacteriilor, care se obișnuiesc deja cu antibioticul și învață să îi facă față.

Urmează tratamentul cu antibiotic pe toată durata sa

Poți cădea în capcana de a crede că, dacă ești mai bine, ai toate motivele să renunți la tratament. Însă durata sa are anumite argumente la bază: mai pot rămâne bacterii în viață, care să se dezvolte și să cauzeze o nouă infecție. De asemenea, lăsate să supraviețuiască, acestea vor putea dobândi și imunitate la antibiotic. E o situație extrem de riscantă.

Anunță-ți doctorul dacă nu te însănătoșești complet după tratament

Dacă te simți mai bine, dar nu poți afirma că ești complet vindecată, anunță-ți medicul. Nu considera că sunt ultimele puteri ale bolii și că va trece de la sine, deoarece poți ajunge în cazul de mai sus. Doctorul poate schimba tratamentul sau îți va prescrie antibiotice mai puternice.

Informează-te

E poate cea mai importantă regulă atunci când vine vorba despre sănătate, în general. Nu lua niciun medicament fără să te informezi așa cum trebuie despre el! Cere sfatul medicului sau farmacistului în legătură cu toate riscurile asociate medicamentului, cu modalitatea de administrare și pune-l la curent și cu eventualele tale probleme de sănătate. Știi cum se spune, „paza bună trece primejdia rea”!

Greșeala pe care femeile o comit atunci când iau antibiotice

Regulile de mai sus sunt aur curat atunci când vine vorba despre tratamentul cu antibiotice, dar e la fel de important să eviți greșeala de mai jos!

Nu îți administra antibiotice fără să iei și un medicament care să protejeze flora de bacterii bune a organismului. Candida e una dintre consecințele cel mai des întâlnite ale acestei greșeli. 






Recomandarea noastră este Multi-Gyn tablete, suplimentul care previne și tratează vaginozele bacteriene, fiind obligatoriu în tratamentul cu antibiotice sau cu antimicotice. De asemenea, tabletele sunt recomandate și în caz de disconfort vaginal, scurgeri cu miros neplăcut sau uscăciune vaginală. Multi-Gyn previne infecțiile și optimizează flora vaginală, efecte care se vor dovedi mai mult decât benefice.

Tabletele conțin ingrediente naturale, hipoalergenice și exclud conservanții. Pe bază de extracte bio din plante, Multi-Gyn este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru a-ți proteja organismul atunci când iei antibiotice. Suplimentul este disponibil pe Vavian Pharma!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ce sunt băile cu gheață și când sunt recomandate
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024

Ne găsești pe