6 greșeli de igienă pe care ar fi cazul, în sfârșit, să nu le mai facem

Ramona Jurubita

5. Îți lași animelele de companie să doarmă cu tine în pat

5. Îți lași animelele de companie să doarmă cu tine în pat

Chiar și cele mai îngrijite animale poartă o grămadă de bacterii în blana lor. Regulile de igină trebuie respectate în orice moment, fie că este zi sau noapte. Este greu de crezut, dar unii microbi pot provoca inclusiv boli infecțioase, precum ciuma bubonică, pe lângă multe alte alergii.

Este indicat să îți înveți animăluțul de companie să doarmă separat, în pătuțul lui. Îl poți lua în brațe din când în când, dar este extrem de periculos să respiri o noapte întreagă lângă el și să îți lipești pielea de blana lui. Unele boli se pot transmite de la animal la om și sigur nu vrei să îți riști sănătatea. Gândește-te de două ori înainte să împarți aceeași pernă cu pisica sau cățelul!

6. Te speli pe față cu săpun

6. Te speli pe față cu săpun

Este o greșeală foarte mare să crezi că săpunul (care nu este pentru față) îți poate curăța tenul fără să îl agreseze. Să nu mai crezi că săpunul îți ajută pielea feței și o ferește de probleme, fiindcă se poate întâmpla tocmai invers dacă alegi unul cu parfum și dacă nu citești cu atenție ingredientele trecute pe etichetă.

Când îl utilizezi, distrugi bariera de protecție a pieli și dezechilibrezi nivelul pH-ului. În realitate, săpunul înfundă porii și provoacă erupții, iar dermatologii au explicat faptul că acest produs de igienă nu a fost conceput inițial pentru curățarea feței. Folosește doar produse delicate, destinate îngrijirii tenului și nu exagera cu exfolierea!

Citește și: 14 beneficii pe care apa termală le are pentru ten

Surse foto: Unsplash, iStock

Articolul urmator 5 lucruri pe care specialistii in somn isi doresc sa nu le mai facem dimineata

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.