5 trucuri să scapi de respirația neplăcută

5 trucuri să scapi de respirația neplăcută

Redactor Divahair.ro

Respirația neplăcută poate transforma orice ocazie specială într-un moment stânjenitor. Este deranjantă pentru cei din jur, tu nu te mai simți în largul tău și provoacă situații cu totul inconfortabile. Există însă soluții simple și accesibile care te pot ajuta să obții o respirație mereu proaspătă, pe tot parcursul zilei.

doua femei care vorbesc

5 trucuri să scapi de respirația neplăcută:

1. O alimentație mai atentă

Nu e nicio surpriză în faptul că o alimentație bună înseamnă și o respirație mai plăcută a gurii. O dietă echilibrată cu grăsimi sănătoase și proteine te va ajuta să produci cetonă, un compus din stomac care fermentează. Mirosul acestui compus traversează esofagul și se lipește de limbă, ceea ce influențează respirația. Acesta este motivul pentru care e important să introduci în alimentația ta broccoli, morcovi, cartofi dulci și fructe proaspete. De asemenea, alimentele cu o textură mai tare sunt utile pentru a elimina resturile de mâncare dintre dinți și a elimina bacteriile.

2. Elimină problema mirosului produs de țigări

Una dintre principalele motive din spatele respirației extrem de neplăcute de peste zi este fumatul. Țigările clasice care funcționează prin arderea tutunului strică respirația și anulează orice senzație de prospețime a gurii. O soluție pentru a elimina această problemă este încercarea unei experiențe IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului, ceea ce elimină complet mirosul neplăcut provocat de arderea țigărilor clasice.

3. Hidratează-te zilnic

Pentru o respirație mai proaspătă, apa joacă un rol extrem de important în fiecare moment. Este esențial să te hidratezi zilnic cu o cantitate medie de doi litri de apă. Astfel, vei reuși să elimini o parte din bacteriile din gură, iar corpul tău va funcționa normal. Ține cont de faptul că băuturile carbogazoase nu sunt tocmai indicate, deoarece din cauza acidului citric îți vor afecta și dantura, dar și prospețimea respirației.

4. Ține cafeaua la un nivel minim

Dacă ești o mare băutoare de cafea, atunci șansele sunt ca respirația să nu fie deloc atât de proaspătă pe cât ți-ai dori. Cafeaua este sănătoasă, datorită antioxidanților pe care îi conține și ajută la o concentrare mai bună atunci când ai nevoie, însă e nocivă din punct de vedere al respirației. Cofeina usucă de multe ori gura, ceea ce înseamnă o producție mai redusă de salivă, aceasta fiind utilă pentru eliminarea bacteriilor din gură. De altfel, saliva mai ajută și din alt punct de vedere, și anume al digerării produselor alimentare consumate. Fără aceasta, resturile alimentare vor fi descompuse de bacterii, iar în urma acestui proces va rezulta o respirație neplăcută.

5. Folosește apa de gură mai des

Nici nu mai trebuie să spunem că este necesar să te speli pe dinți la 15 minute după fiecare masă, să îți cureți limba pentru a elimina bacteriile și să folosești mereu și ața dentară. Alături de toate acestea, clătește mereu gura cu apă care nu conține alcool, dar este bogată în zinc. Atunci când apa conține și alcool, producția de salivă va încetini, iar senzația de prospețime va fi anulată rapid de un miros neplăcut al gurii.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Antonio Guillem

Articolul urmator
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.