Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cinci beneficii pe care le ai dacă folosești periuța de dinți electrică

Alexa Galgau

Întreabă orice dentist de ce atât de mulți oameni au probleme cu cariile și cu respirația urât mirositoare și mai mult ca sigur el îți va spune că de vină este acumularea bacteriilor din cauza unui periaj incorect. Foarte puțini oameni fac efortul de a-și spăla corect dinții, iar pentru cei mai mulți este doar o rutină de care încearcă să scape cât mai repede. Dacă ne-am strădui să avem un periaj mai riguros, cel puțin jumătate din problemele și riscurile noastre dentare ar dispărea, iar aici intervine periuța de dinți electrică, soluția ideală pentru cei care vor să aibă o dantură albă și sănătoasă!

Află care sunt cele cinci beneficii pe care le ai dacă folosești acest produs pentru igiena dentară!

Cinci beneficii ale folosirii periuței de dinți electrice

Periuța de dinți obișnuită ar putea să ne ofere și ea o curățare corectă a dinților, dar problema este că nu reușim să o folosim cum trebuie, acesta fiind și motivul pentru care a fost inventată periuța de dinți electrică.

Iată câteva beneficii ale folosirii periuței de dinți electrice: 

1. Menține dinții, gingiile și limba mai curate decât periuța obișnuită. Dacă ar fi să fim sinceri cu noi înșine, mulți poate că am recunoaște că ne spălăm dinții destul de superficial. Totodată, o periuță de dinți obișnuită nu elimină toate resturile alimentare și tartrul dintre dinți, ceea ce în timp duce la apariția cariilor și la îmbolnăvirea gingiilor. Capul rotativ al unei periuțe de dinți electrice face ca perii acesteia să ajungă mult mai departe, aplicând în același timp o presiune moderată, care contribuie la curățarea corectă a danturii. Când folosești periuța obișnuită, ai tendința de a aplica mai multă presiune într-o parte (de exemplu, dreptacii vor aplica mai multă presiune în partea stângă). Totodată, există și pericolul de a apăsa prea mult, rănind astfel gingiile și favorizând pătrunderea bateriilor sub acestea.

2. Spală întreaga dantură uniform. Periuțele de dinți electrice au un timp fix dedicat fiecărui cadran al gurii, ceea ce înseamnă ca nu vor rămâne porțiuni „neglijate”, așa cum se întâmplă inevitabil atunci când te speli cu periuța obișnuită. Cei mai mari beneficiari ai folosirii periuței de dinți sunt copiii, care de obicei nu acordă importanță spălatului riguros și lasă resturi de mâncare în gură. Dacă dantura se cariază devreme, ea va avea de suferit pe termen lung, iar atunci când cad dinții de lapte, cei noi pot fi strâmbi din cauza problemelor anterioare.

3. Previne instalarea gingivitei și a altor boli gingivale. Acestea sunt afecțiuni dentare care duc la căderea dinților si adesea sunt diagnosticate prea târziu. Ele sunt cauzate atât de factori genetici, cât și de periajul incorect. Periuța de dinți electrică are capacitatea de a curăța gingiile fără să le rănească, ceea ce scade considerabil riscul de a face gingivită.

4. Te scapă de respirația urât mirositoare. Cei mai mulți oameni au probleme cu halena, provocată în 90% din cazuri de bacteriile care se acumulează în gură și îi dau un miros neplăcut. Evitarea anumitor alimente și periajul corect sunt singurele soluții eficiente împotriva respirației urât mirositoare, care nu poate fi decât ameliorată de guma de mestecat sau de folosirea apei de gură. Periuța de dinți electrică elimină aproape toate resturile alimentare din gură, iar respirația devine mult mai proaspătă.

5. Previne sensibilizarea dinților cauzată de un periaj prea dur. Pentru că ne străduim atât de mult să ne curățăm bine dinții, adesea ajungem să le rănim suprafața și să îi facem mult mai sensibili. Astfel, este foarte posibil să distrugem din țesutul gingiilor și din smalțul de pe dinți fără să ne dăm seama, ceea ce nu se întâmplă niciodată cu o periuță electrică. Faptul că tu nu trebuie să faci nimic atunci când folosești periuța electrică, ci doar să o ții pe dinți, este un mare avantaj, care nu ar trebui ignorat. Sunt recomandate periuțele de dinți cu turații cât mai mari pe minut, deoarece placa bacteriană nu are nici o șansă în fața lor. 

Așadar, pentru cei care vor să aibă o igienă orală corectă, periuța de dinți electrică este un obiect indispensabil. Până la urmă, de ce să nu profiți de minunatele invenții care ne fac viața mai ușoară?

Află adevărul despre spălatul pe dinți și cum să tratezi respirația urât mirositoare!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - igiena orala

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. De ce trosnește maxilarul (117 vizite)
  1. De ce trosnește maxilarul (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!