„Inelul vieții" îți pune sănătatea în pericol. Uite unde apare și care sunt cauzele!

„Inelul vieții" îți pune sănătatea în pericol. Uite unde apare și care sunt cauzele!
Redactor Andreea Baluteanu
Vineri, 12.05.2017

Cuprins

Nu ai probleme cu greutatea în exces, iar indicele masei tale corporale are valori excelente. Cu toate acestea, fără a putea fi vreodată considerată grasă, te confrunți cu depuneri în zona abdominală. Dacă până acum erai înspăimântată doar de disconfortul de ordin estetic, specialiștii sunt de părere că ar trebui mai degrabă să îți faci probleme în legătură cu sănătatea ta!

Grijile tale au însă și un nume: „inelul vieții”. În ciuda sensului aparent pozitiv al acestei sintagme, el desemnează un tip de depunere de grăsime abdominală extrem de periculos. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce e vorba!

„Inelul vieții”: cum apare și cum îl faci să dispară

Iată singurul inel pe care nicio femeie nu și-l dorește: „inelul vieții” reprezintă, în limbajul specialiștilor, acel tip de grăsime abdominală consolidată deasupra și sub buric, în cele mai periculoase zone, conturând forma bijuteriei noastre preferate.  „Fă cunoștință” cu el în filmulețul de mai jos!

 „Inelul vieții” apare din cauza păcatelor noastre de zi cu zi: viața sedentară, fără mișcare, excesul de zahăr și grăsimi, prietenia cu carbohidrații și abuzul de alcool. Le poți încadra pe toate în categoria plăcerilor existențiale și este posibil chiar să consideri, că, din moment ce greutatea ta e normală, nu e nimic în neregulă cu tine. 

Iar pericolele la care te expui nu sunt deloc de trecut cu vederea: depozitele de grăsime din regiunea abdominală sunt considerate a fi cele mai periculoase, contribuind la probleme cardiace, la apariția diabetului sau la dezvoltarea celulelor canceroase.

Ce poți face? În primul rând, integrează sportul în viața ta: fandările, genuflexiunile și abdomenele sunt ideale în acest sens. Mergi pe jos, urcă scările în loc să iei liftul și plimbă-te cât poți de mult: știi tu, acele mici transformări ale stilului de viață care aduc beneficii pe termen lung.

femeie cu burta

Rărește consumul de prăjituri și de produse de patiserie și înlocuiește-le cu mai multe proteine și grăsimi sănătoase (nuci, pește, ouă). Ar fi bine să tai și legăturile strânse cu paharul de bere sau de vin din timpul serii: apelează mai bine la vechiul remediu al bunicii, laptele îndulcit cu miere.

Alte tipuri de depozite de grăsime abdominală care ne îngrijorează

Te-ai privit cu atenție în oglindă și nu discerni nicio urmă din „inelul vieții”? Cercetează și posibilitatea dezvoltării următoarelor tipuri de depozite de grăsime, la fel de periculoase!

burta de stres

„Burta cauzată de stres”. Umflată de la baza toracelui până spre regiunea pubiană, acest tip de burtă este cauzată de stres, așa cum îi spune și numele, de mesele neregulate și de o dietă nesănătoasă. De asemenea, sindromul de colon iritabil poate fi la rândul său o sursă a acestui tip de depozit de grăsime. Remediile? Dormi mai mult, alegând să mergi la somn mai devreme, adaugă magneziu în dietă și luptă împotriva stresului cu ajutorul yoga, al meditației și al tehnicilor de respirație!

„Burta joasă”. Ești slabă precum un fotomodel, cu excepția nesuferitelor depuneri de grăsime de sub buric. Chiar și cele mai suple dintre noi se confruntă cu acest fenomen, determinat fie de o dietă monotonă, săracă în nutrienți, de o naștere recentă sau de probleme ale coloanei vertebrale. Soluțiile cele mai la îndemână sunt schimbarea de dietă (introdu în alimentație un raport echilibrat de fibre, carbohidrați, legume și multă apă) și mișcarea, mereu binevenită (exercițiile de tip planșă și antrenamentul „circuit” sunt minunate).

femeie slaba cu grasime

„Burta de mămică”. Nu ești însărcinată, dar totuși ai o burtică umflată, precum o viitoare mămică? E posibil ca problemele din regiunea pelviană să fie de vină! Cum le previi? Abonează-te la alimente bogate în grăsimi sănătoase (nuci, avocado, pește slab), practică stretching și exerciții de tip Kegel și dormi în timpul zilei: vei vedea rapid modificări.

femeie cu burta

„Balonarea de seară”. Ziua ești suplă și ai putea defila pentru orice creator, dar seara te întorci acasă cu un abdomen umflat, balonat? Alergiile alimentare și un intestin leneș pot fi de vină! Rezolvă problema renunțând rând pe rând la alimentele bogate în amidon, la alcool și la lactate, pentru a vedea care sunt cele cu care sistemul tău digestiv nu se împacă prea bine. Înlocuiește-le cu pește, pui, multă apă și legume, mănâncă bine la micul dejun și practică exerciții de respirație. De asemenea, plimbările de după masă sunt extrem de benefice.

femeie balonata

Noi sperăm să ții cont de recomandările noastre, deoarece „inelul vieții” e un risc pentru sănătate. Depozitele de grăsime din regiunea abdominală sunt cu atât mai periculoase atunci când sunt asociate cu un corp suplu, deci dă curs cât mai repede sfaturilor noastre!

Surse foto: IStock

Articolul urmator »
Ce sunt radicalii liberi și cum îți influențează sănătatea
Ce sunt radicalii liberi și cum îți influențează sănătatea
Raluca Margean | Luni, 13.05.2024
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (17)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ce sunt băile cu gheață și când sunt recomandate
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Alimente procesate: ce sunt și de ce să le eviți
Andreea Baluteanu | Miercuri, 10.04.2024

Ne găsești pe