Legătura dintre nutrienți și potență: ce trebuie să consume bărbații

Legătura dintre nutrienți și potență: ce trebuie să consume bărbații

Redactor Andreea Baluteanu

De cele mai multe ori, legăm problemele de potență și de fertilitate masculină de numeroase aspecte ale vieții și mai puțin de ceea ce se află în farfuria ta. Și, deși e cât se poate de adevărat că vârsta, sedentarismul, fumatul, abuzul de alcool și stresul afectează toate libidoul și capacitatea de a concepe copii, nu trebuie să neglijăm nici impactul pe care îl are o alimentație sănătoasă, diversă și echilibrată.

Azi îți spunem care sunt cei mai importanți nutrienți ce garantează potența masculină! Află totul din rândurile de mai jos (sau dă-i iubitului tău să citească acest material).

Nutrienții și potența: de ce vitamine și minerale au nevoie bărbații

În general, dacă un bărbat are un stil de viață activ și o alimentație echilibrată și sănătoasă, nu trebuie să își pună problema potenței, cel puțin nu pentru multă vreme. Lucrurile se schimbă însă la 180 de grade atunci când intervin stresul, activitatea fizică intensă sau recuperarea după o boală îndelungată.

barbat aratos si tanar imbracat intr-un tricou gri care ia un supliment pe canapea

Conform cercetătorilor, calitatea, motilitatea și concentrația spermei depind în mare măsură de seleniu, zinc și grupul de vitamine B. Cu toate acestea, nu numai spermatozoizii trebuie să te preocupe atunci când te gândești la fertilitate sau la potență: sistemul nervos, hormonii și stabilitatea emoțională au la rândul lor un cuvânt important de spus.

Practic, toate vitaminele și o mare parte din minerale sunt implicate în funcția reproducătoare, dar noi le-am adunat mai jos pe cele mai „sensibile”, de care bărbații au neapărată nevoie. Iată despre ce e vorba!

Vitamina D

Conform oamenilor de știință, nu neapărat vitamina D are un impact covârșitor asupra sexualității masculine, cât deficiența sa. Astfel, lipsa acestui nutrient poate crea disfuncții erectile, poate reduce producția de testosteron sau poate crește riscul de a dezvolta cancer de prostată.

Mai mult, cercetătorii au nuanțat faptul că luna august este cea în care nivelul de testosteron este cel mai ridicat la majoritatea bărbaților. Corelația? Tot ultima lună de vară este și cea caracterizată prin cei mai mari coeficienţi de vitamina D.

După cum suntem sigure că știi deja, vitamina D este produsă de către corp în urma expunerii la soare. Sursele alimentare sunt sărace, de aceea e recomandat să apelezi la un supliment în lunile reci.

Vitaminele B

În marele și cuprinzătorul grup de B-uri, există trei reprezentante cu o corelație specială cu potența masculină. Astfel, vitamina B1 stimulează producția de hormoni sexuali, vitamina B2 contribuie la transmiterea impulsurilor nervoase necesare erecției, iar vitamina B3 susține sănătatea vaselor de sânge și a sistemului nervos, fără de care nu ar fi posibilă o viață sexuală sănătoasă.

Vitamina E

Unul dintre cei mai importanți antioxidanți, vitamina E protejează corpul masculin de efectele devastatoare ale stresului oxidativ și ale radicalilor liberi, ceea ce susține și potența. Însă acest nutrient facilitează de asemenea și absorbția altor minerale și vitamine, precum A, B, C, seleniu, fosfor, dar și a acizilor grași.

Vitamina C

La rândul său un antioxidant atât de necesar bunei funcționări a organismului, vitamina C primejduiește sexualitatea mai ales prin deficitul ei. Conform estimărilor oamenilor de știință, acest nutrient poate scădea calitatea spermei, afectând chiar ADN-ul ei.

Vitamina A

Și în cazul vitaminei A, deficiența este cea care afectează în chip negativ potența. Astfel, acest nutrient nu numai că are un impact esențial asupra calității spermei, dar și în producția de hormoni sexuali.

Fier

Ceea ce urmează este o ecuație delicată, dar pe care e musai să o înțelegi ca atare dacă vrei să te bucuri de potență și de fertilitate. Deși e adevărat că, datorită faptului că nu trec prin chinurile ciclului menstrual, bărbații nu au aceeași nevoie de fier ca femeile, acest mineral este totuși esențial.

Astfel, fierul este necesar pentru dezvoltarea propriu-zisă a spermei, dar și pentru a asigura reacțiile necesare funcționării sale. Și, deși deficiențele de fier sunt destul de rare la bărbați, dacă ești vegetarian, situația de schimbă.

Vitoral Ferrum capsule gelatinoase moi   În acest caz, ai neapărată nevoie de un supliment pentru a te bucura de potență și de un stil de viață echilibrat. Recomandarea noastră? Vitoral Ferrum capsule gelatinoase moi, suplimentul alimentar care include o combinație de sulfat de fier monohidrat (14 mg Fe) și un complex de vitamine și minerale: Vitamina C (24 mg Vit.C); Vitamina B6 (5 mg Vit.B6); Vitamina B9 (400 μg Vit.B9); Vitamina B12 (10 μg Vit.B12); oxid de zinc (12 mg Zn); sulfat de cupru (1mg Cu). Cu alte cuvinte, tot ce ai nevoie pentru sexualitatea ta. Vitoral Ferrum capsule gelatinoase moi nu conține alergeni și este disponibil în cutie cu două blistere a câte 15 capsule moi. Suplimentul poate fi achiziționat de la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.