Litiaza şi infecţiile urinare – un cerc vicios ce poate fi întrerupt cu ajutorul plantelor

Litiaza şi infecţiile urinare – un cerc vicios ce poate fi întrerupt cu ajutorul plantelor

Ionelia Olteanu

Deşi sunt afecţiuni complet diferite, litiaza renală si infecţiile urinare sunt adesea confundate, pentru că simptomele manifestate pot fi asemănătoare – durere în zona inferioară a abdomenului, durere sau usturime la urinat, urinări frecvente, stare de greaţă sau de vomă.

Oricare dintre aceste simptome trebuie să te trimită de urgenţă la medic pentru o diagnosticare corectă şi stabilirea unui tratament corespunzător. Chiar dacă ai avut o infecţie urinară în trecut şi ai urmat un tratament eficient, nu înseamnă că acelaşi tratament (adesea cu antibiotice) va da rezultate şi de această dată. În plus, simptomele, deşi ţi se par aceleaşi, pot indica în acest caz o litiază renală, fie că e vorba de pietre sau de nisip acumulat la nivelul rinichilor.

tratament afectiuni urinare

Litiaza şi infecţiile urinare – un cerc vicios

Litiaza renală reprezintă un factor de risc major pentru infecţiile urinare. Calculii renali au o suprafaţă aspră, rugoasă, astfel că migrarea lor poate leza căile urinare, creând în calea lor zone vulnerabile la acţiunea bacteriilor. În plus, aceştia blochează căile urinare, cauzează stagnarea urinei în vezică şi crearea unui mediu propice dezvoltării bacteriilor.

Infecţiile urinare, pe de altă parte, cauzează inflamaţii la nivelul tractului urinar, care împiedică evacuarea eficientă a urinei. Pentru că eliminarea calculilor renali şi a nisipului se poate face doar odată cu eliberarea vezicii urinare, infecţiile urinare au un efect nedorit asupra evoluţiei litiazei renale.

Evită automedicaţia cu antibiotice

Infecţiile urinare pot fi cauzate de diferite tipuri de bacterii. Automedicaţia cu antiobiotice poate fi ineficientă atât din cauza utilizării unui tip de antibiotic cu efect minim asupra bacteriilor ce cauzează infecţia, dar și pentru că s-a urmat un plan de administrare deficitar.

Administrarea de antibiotice, chiar şi atunci când se face în mod corespunzător, la recomandarea medicului, afectează, odată cu distrugerea bacteriilor dăunătoare, şi numărul bacteriilor bune din organism, cauzând astfel dezechilibre cu implicaţii nedorite pe termen lung. De aceea medicii recomandă administrarea antibioticelor doar atunci când nu există alte soluţii şi întotdeauna sub atenta lor supraveghere.

Dubla acţiune a plantelor în litiaza renală si infecţii urinare

Una din două femei se confruntă cu o infecţie urinară pe parcursul vieţii, în multe cazuri cu recurenţe frecvente. În acelaşi timp, în aproximativ 50% din cazuri, litiaza renală va reveni în decurs de 10 ani. În aceste condiţii, pentru aceste două afecţiuni adesea interconectate e nevoie de metode de prevenţie şi de tratament cât mai puţin invazive şi fără efecte secundare, compatibile pentru utilizarea frecventă şi/sau pe termen lung.

Unul dintre produsele de referinţă în fitoterapie pentru sănătatea tractului urinar este Cystone, produs ce se bucură de încrederea medicilor şi pacienţilor din întreaga lume. Datorită formulei din plante şi a acţiunii complexe, Cystone este recomandat ca adjuvant atât în tratamentul litiazei urinare, cât şi al infecţiilor tractului urinar.

Plantele din compoziţia sa acţionează benefic în toate etapele formării calculilor urinari. Pietrele de dimensiuni mai mari sunt dizolvate, iar cele mici sunt eliminate prin urină, prin mecanismul diuretic. Datorită acţiunii antibacteriene, antiinflamatoare şi antispastice, ingredientele active din compoziţia Cystone acţionează benefic şi în infecţiile urinare acute sau cronice, ameliorează simptomele (durere, urinare frecventă, jena la urinat) şi reduc riscul recidivelor.

Plantele reprezentative din compoziţia produsului Cystone sunt:

  • Didymocarpus pedicellata (Pashanbheda) – denumită „cel care sfarmă pietre”, această plantă are rolul de a dezintegra şi de a elimina calculii – are efect mucolitic şi antilitiazic;
  • Rubia cordifolia (Manjishtha) - are efect antibacterian, antioxidant şi antiinflamator;                                        
  • Saxifraga ligulata (Asmabhedaka) - are proprietăţi diuretice, corectează dezechilibrul cristaloizi-coloizi, contribuie la dizolvarea calculilor şi previne recidivele;                                               
  • Achyranthes aspera (Apamarga) - are proprietăţi diuretice şi astringente.

Cystone poate fi utilizat în siguranţă pe termen lung pentru protejarea sănătăţii tractului urinar. Nu au fost raportate efecte adverse, iar produsul nu interacţionează cu alte medicamente, dacă se administrează conform recomandărilor. Cystone este recomandat inclusiv gravidelor (începând cu trimestrul 2 de sarcină) şi copiilor de peste 6 ani.

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

sigla himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni, susţin absorbţia substanţelor active şi combat potenţialele efecte negative, pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti – medici, biochimişti, farmacişti –, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.

Cystone este distribuit de compania Prisum International Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească al produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi în magazinul online al Prisum International, hboutique.ro

Detalii sunt disponibile şi pe pagina de Facebook Himalaya

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.