Liv.52. Când ficatul tău cere ajutorul naturii

Liv.52. Când ficatul tău cere ajutorul naturii

Eugenia Dinescu, redactor

Tu ce înţelegi prin „simptom”? Modalitatea de manifestare a unei afecţiuni? O consecinţă negativă a unei boli? O senzaţie neplăcută cauzată de o disfuncţie a organismului? Asociezi simptomele cu ceva pozitiv? Probabil nu. Însă simptomele – semnale sau răspunsuri ale corpului tău – au un rol esenţial pentru supravieţuire. O durere acută în piept poate reprezenta primul indiciu al unui atac de cord şi îţi poate salva viaţa, pentru că te determină să mergi la spital sau să chemi ajutor. Tot din cauza durerii îţi retragi mâna de pe o plită încinsă şi îţi pui un plasture peste o tăietură, prevenind, poate inconştient, o infecţie.

Am învăţat să răspundem mecanic semnalelor organismului, dar rareori le mai apreciem utilitatea. Suntem iritaţi de senzaţiile de foame sau de sete, de pildă, fără să conştientizăm însă că organismul îşi strigă nevoile. Vedem febra ca pe o boală în sine, deşi e modalitatea organismului de a ne proteja de agenţii patogeni. Ne satisfacem poftele determinate social, în detrimentul celor cauzate de anumite deficienţe din corp. Tratăm superficial simptomele şi ne îmbătăm cu o senzaţie artificială de bine, lăsându-ne însă, în tot acest timp, organismul expus şi vulnerabil.

Semne că ficatul sau vezica biliară întâmpină probleme

Ficatul este un organ cu o capacitate uimitoare de adaptare şi de regenerare. Însă, chiar şi în aceste condiţii, pot apărea disfuncţii ce afectează sănătatea şi starea de bine a întregului organism. Iată de ce e nevoie să înţelegem semnalele pe care ni le transmite un ficat cu probleme şi să luăm măsuri la timp.

Se spune că „ficatul nu doare”. Însă încearcă să îţi imaginezi complexitatea modului de comunicare a unui organ care îndeplineşte peste 500 de funcţii importante în organism. Metabolizarea alimentelor, secreţia de bilă, peristaltismul şi digestia, reglarea nivelului de colesterol, stocarea de zaharuri, detoxifierea organismului, toate sunt procese care ţin de buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare. Drept consecinţă, simptomele unor deficienţe sunt multiple şi diverse, mergând de la greaţă şi senzaţie de vomă, gust amar sau metalic în gură (ce afectează şi simţul olfactiv), balonări şi indigestii, toleranţă redusă la alimente grase, dureri în partea superioară a abdomenului sau icter până la dureri de cap, stări de oboseală, apatie, lipsa poftei de mâncare şi pierdere rapidă în greutate.

Liv.52 – răspunsul naturii la nevoile ficatului

Ficatul continuă să-şi îndeplinească funcţiile, chiar şi în situaţia în care până la trei sferturi din masa lui este bolnavă (sau a fost îndepărtată în urma unei intervenţii chirurgicale). Este cea mai bună dovadă, poate, pentru capacitatea de luptă a organismului nostru şi pentru schimbările pe care le putem provoca dacă intervenim la timp.

Ideea că starea de sănătate poate fi atinsă prin simpla susţinere a organismului pentru funcţionarea sa la capacitate maximă a inspirat Himalaya Wellness să creeze Liv.52, formulă de plante pentru protejarea, susţinerea funcţiilor specifice şi regenerarea ficatului. Printre principalele plante din compoziţia hepatoprotectorului Liv.52 se numără:

Capparis spinosa (Caparisul) – are acţiune antihepatotoxică, antiinflamatoare, menţine structura normală a ficatului şi reglează nivelul de glicogen şi proteine serice. Este utilă în hepatite acute şi ciroză hepatică şi protejează ficatul în caz de toxicitate indusă de substanţe chimice.      
        
Cichorium intybus (Cicoare) – eficientă în hepatitele cauzate de diverse substanţe toxice pentru ficat, precum alcoolul sau anumite medicamente, este antioxidant (protejează împotriva efectelor radicalilor liberi), stimulează secreţiile biliare şi are efect colagog - contribuie la contracţia veziculei biliare, pentru evacuarea bilei în intestinul subţire.

Terminalia arjuna – are efect antioxidant şi hepatoprotector, reduce nivelul colesterolului şi are rol cardio-tonic.           

Achillea millefolium (Coadă şoricelului) – este utilă în hepatită cronică şi în colecistite, conţine flavonoide şi terpenoide cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, stimulează secreţia de bilă şi îmbunătăţeşte digestia.

Liv.52 – în formulă Liv.52 tablete, Liv.52 DS sau Liv.52 sirop (pentru copii) – a constituit subiectul a peste 300 de studii de specialitate ce i-au demonstrat acţiunea benefică în steatoză hepatică, hepatite acute şi cronice, ciroze, dar şi acţiunea de prevenire şi protejare a ficatului prin susţinerea funcţiei de detoxifiere, protecţie împotriva efectelor nocive ale medicamentelor şi alcoolului, normalizarea nivelului de colesterol. Liv.52 susţine regenerarea celulelor hepatice şi menţine arhitectura normală a ficatului.

Gândit ca un produs de întreţinere, Liv.52 poate fi folosit în cure lungi, nu are niciun efect advers şi poate fi administrat chiar şi gravidelor sau bebeluşilor, încă din prima zi de viaţă.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.