Cum îți schimbă coronavirusului culoarea urinei. La ce trebuie să fii atent!

Cum îți schimbă coronavirusului culoarea urinei. La ce trebuie să fii atent!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Da, poți să afli dacă te-ai infectat sau nu cu COVID-19 dacă dezvolți oricare dintre simptomele cheie, dar, totodată, poți verifica dacă ai contractat sau nu virusul uitându-te, simplu, la culoarea urinei tale. Da, specialiștii au decis că orice schimbare în culoarea urinei tale, fie ea cât de mică, poate fi semn de coronavirus.

Citește și Ne dezinfectăm mâinile și fața, dar știai că și căile respiratorii trebuie igienizate? Iată cum!

Potiviit acestora, s-ar putea să fii expus/ă riscului de infecție cu COVID-19 dacă urina ta este permanent galbenă. Cele mai frecvente simptome ale coronavirusului includ febra ridicată și tusea nouă, continua și sâcâitoare. Însă, poți fi, de asemenea, expus/ă riscului de infecție cu COVID-19 dacă obseri o modificare discrete a nuanței urinei. Deshidratarea ar putea fi un semn de avertizare a prezenței coronavirusului în organism, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea de Stat din Ohio.

Citește și În curând, telefonul te va avertiza dacă te afli în apropierea unui bolnav de coronavirus

Dacă, de obicei, urina ta este galbenă sau chiar o culoare și mai închisă, atunci e posibil să fii deshidratat. Oricine observă că are simptome de deshidratare, însoțite de dificultăți în respirație, ar trebui să ia în considerare o eventuală infectare cu coronavirus și să meargă la spital.

"Deoarece COVID-19, cauzat de coronavirus, continuă să se răspândească în întreaga lume și, probabil, șiîn orașul tău, este important să știi dacă simptomeletale sunt ușoare, moderate sau severe și când trebuie să soliciți ajutor medical", au spus experții din Ohio, „Coronavirusul provoacă, de obicei, simptome date de răceala obișnuită sau alte boli virale respiratorii ușoare, dar această nouă tulpină poate da simptome mult mai grave și chiar ucide unele persoane infectate.

„Uneori, pacienții - de obicei cei în vârstă sau cu probleme de sănătate extra - pot dezvolta simptome moderate care ar putea necesita unele îngrijiri adiacente, cum ar fi lichidele în caz de deshidratare. Cel mai probabil dacă aveți simptome ușoare spre medii, nu este obligatore spitalizarea, cu excepția cazului în care ai probleme cu respirația sau ești vizibil deshidratat/ă. Simptome clare ale deshidratării sunt gura uscată, senzație mai puternică de sete, dorința mai frecventă de a merge la toaletă, urină galbenă, piele uscată, dureri de cap sau amețeli."

Simptomele moderate ale coronavirusului sunt similare cu cele ale unei răceli ușoare, inclusiv febră și tuse uscată. Dar, ca symptom extra, pacienții se vor simți atât de obosiți încât se vor lupta să se și dea jos din pat.

Surse foto: istock

Articolul urmator
3 idei de meniu pentru post intermitent care te vor ajuta să fii în formă
3 idei de meniu pentru post intermitent care te vor ajuta să fii în formă
Ce ar schimba iubitul tau la tine?
Incepe quiz
Ce ar schimba iubitul tau la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.