Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum alegi corect un ou

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Fiecare dintre noi are o anumită preferință atunci când vine vorba de ouă. Unele dintre noi consideră că ouăle cu coaja mai închisă la culoare sunt mai sănătoase, în timp ce alții preferăm ouăle cu coaja albă. Culoarea oului determină și gustul acestuia? Ce ouă ar trebui să cumpărăm?

Se pare că nu culoarea oului îi determină valorile nutriționale și nici caracteristicile, calitatea și gustul. Totuși, de ce ouăle care au coaja mai închisă la culoare sunt mai scumpe? Diferența de preț este explicată prin faptul că ouăle cu coaja maro sunt mult mai mari decât cele cu coaja albă. Acest lucru înseamnă că sunt și mai greu de produs. Găinile care fac astfel de ouă au nevoie de o anumită mâncare care să le ajute să facă oul mai mare decât în mod normal.

Îngrijirea și hrănirea suplimentară a acestor găini duc la costuri mai mari din partea fermierilor, costuri ce sunt transmise mai departe consumatorilor. Așadar, singurul motiv pentru care cererea de ouă cu coaja maro este mai mare este reprezentat de o înțelegere greșită a acestora. Oamenii cred că sunt mai bogate în nutrienți și de aceea continuă să le cumpere, deși sunt mai scumpe.

Totuși, care ou este mai bun?

Cumpărarea oului potrivit este o tendință ce se moștenește în fiecare familie. Suntem predispuși să cumpărăm ouăle pe care le-am consumat în copilărie acasă la părinții noștri. Culoarea cojii oului nu îi determină valoarea nutrițională. Atât ouăle cu coajă albă, cât și cele cu coajă maro sunt la fel de „organice”. Așadar, nu există cel mai bun ou, ci este mai degrabă o chestiune legată de gust.

Cu toate acestea, există o diferență între ouă, dar care nu ține de aspect și de valoarea nutrițională. Această diferență ține de modul în care sunt produse ouăle, unele dintre ele fiind mai puțin bio, iar altele mai naturale. Acesta ar trebui să fie singurul lucru de care să ținem cont atunci când le cumpărăm.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!