Nu Skin

Oamenii de știință au dat verdictul: ce lucruri pozitive au loc în corpul tău după ce treci de 40 de ani

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Suntem cu toții familiarizați cu expresia "după 20, cei mai buni ani din viața unui om", dar poate această sintagmă nu este în totalitate adevărată. După vârsta de 40 de ani au loc transformări incredibile în organismul uman și totul are legătură cu trecerea către un alt prag al maturizării.

După ce treci de 40 de ani începi să descoperi alte pasiuni și hobby-uri, percepi lucrurile din jur cu o mai mare înțelepciune și ai posibilitatea de a te bucura de lucrurile frumoase din viață fără stres și griji. Când o persoană trece de vârsta de 40 de ani în corpul său au loc multe schimbări pozitive și marcante pentru existența sa, susțin oamenii de știință. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: BrightSide / Health / Mallhunters

Îți gestionezi mai bine finanțele

Îți gestionezi mai bine finanțele

Banii pot reprezenta un adevărat factor de stres, mai ales în jurul vârstei de 20 de ani. După 40 de ani, lucrurile se schimbă enorm, oamenii devin mai calculați și sunt mai focusați pe ideea de a-și îmbunătăți situația financiară. Totodată, renunță, de cele mai multe ori, la cheltuielile inutile și astfel își gestionează mai bine bugetul lunar.

Viața de cuplu se îmbunătățește

Viața de cuplu se îmbunătățește

Contrar credinței populare, nu este niciodată prea târziu să te căsătorești. În fapt, oamenii de știință au concluzionat că persoanele care se căsătoresc la maturitare au mai mari șanse de a avea un mariaj fericit, contrar persoanelor care își pun pirostriile în anii tinereții.

Citește și: Cele mai importante lucruri pe care orice femeie ar trebui să le facă după vârsta de 40 de ani

Echilibru

Echilibru

Echilibrul dintre viața personală și cea profesională este ceva la care multe persoane aspiră, mai ales la vârsta de 30 de ani. După 40 de ani ceea ce odată părea doar un vis este cât se poate de realizabil. Conform unui sondaj realizat de YouGov, 57% dintre participanții la studiu, cu vârste curpinse între 40 și 50 de ani, au mărturisit că au mai mult timp la dipoziție pentru a-l petrece alături de cei dragi decât în alți ani.

Te concentrezi mai ușor

Te concentrezi mai ușor

Un alt avantaj destul de important al pragului de 40 de ani este capacitatea unui om de a se concentra mai ușor, se arată într-un studiu. Persoanele de peste 40 de ani se lasă mai greu distrase de factorii din jur și se pot focusa cu lejeritate asupra sarcinilor zilnice de la locul de muncă.

Citește și: 10 greșeli în dragoste făcute până în 40 de ani pe care n-o să le mai comit vreodată

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta