Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Dacă îți lași anticoncepționalele în mașină, poți rămâne însărcinată. Cum este posibil

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Crezi că dacă iei anticoncepționalele la timp nu poți rămâne însărcinată? Se pare că te înșeli. Pe lângă administrarea acestora conform prescripției medicale, se pare că trebuie să mai ții cont de câteva lucruri, printre care se află și modul în care le depozitezi.

Locul în care ții anticoncepționalele poate să le facă mai puțin eficiente și astfel șansele tale de a rămâne însărcinată cresc. Specialiștii recomandă depozitarea oricăror tipuri de medicamente în locuri uscate, la temperatura camerei. Anticoncepționalele, ca și alte medicamente pe bază de hormoni sau proteine, își pot pierde din calități atunci când sunt supuse unor temperaturi ridicate. Așadar, acestea nu mai sunt la fel de eficiente și astfel poți rămâne mai ușor însărcinată.

Află mai jos de ce nu este bine să lași anticoncepționalele în mașină, dar și care sunt celelalte locuri pe care trebuie să le eviți!

anticonceptionale

Motivul pentru care nu e bine să lași anticoncepționalele în mașină și în alte locuri

Mașină

Siguranța anticoncepționalelor depinde de durata călătoriei cu mașina, dar și de temperatura din interior. Pastilele nu trebuie să fie depozitate în niciunul dintre compartimentele mașinii. În cazul în care tinzi să le uiți în mașină, trebuie să începi să te gândești la acestea ca la... un animal de companie. Poți lăsa câinele în mașină cât îți cumperi o cafea, însă nu îl poți lăsa o zi întreagă atunci când afară sunt peste 30 de grade! În cazul în care trebuie să le iei cu tine în timpul unei călătorii, ține-le în geantă, la umbră și aproape de aerul condiționat.

Baie

Pe lângă umiditate, baia ar mai trebui evitată și din cauza faptului că, în timp ce faci duș, temperatura crește foarte mult. Dulăpiorul din baie este unul dintre locurile pe care ar trebui să le eviți cu orice preț pentru depozitarea medicamentelor, din cauza umidității și umezelii. Cel mai sigur loc din casă este dormitorul, dar și sufrageria.

baie

În avion

În cazul călătoriilor cu avionul, se recomandă depozitarea anticoncepționalelor în bagajul de mână. Evită să le lași în bagajul de cală, deoarece acolo temperatura poate scădea destul de mult. Așa cum pastilele își pot pierde din eficiență în cazul unei temperaturi ridicate, așa pot fi compromise și în cazul în care temperatura este prea joasă.

În geantă

Dacă ești una dintre femeile mereu pe fugă, atunci probabil îți iei mereu anticoncepționalele cu tine în geantă. Ei bine, acest obicei poate crește șansele de a rămâne însărcinată. În timpul unui simplu drum de acasă până la locul de muncă, geanta ta este supusă mai multor temperaturi, în funcție de mediul ambiant. Cel mai bine este să lași pastilele acasă.

Dacă te regăsești în aceste situații și ai impresia că anticoncepționalele tale sunt compromise, schimbă-le. De asemenea, asigură-te că le ții într-un loc ferit de lumină, căldură și umezeală.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta