Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De câte ori poți lua pastila de a doua zi

Mihaela Onofrei

Pastila de a doua zi, cunoscută și ca „pastila de urgență”, a devenit în ultimii ani o soluție rapidă și simplă de a evita sarcinile nedorite. În anumite cazuri, aceasta funcționează ca o alternativă la metodele contraceptive regulate.

Așa cum îi spune și numele, pastila trebuie luată doar în cazuri urgente: când prezervativul se rupe sau când ai uitat să îți iei anticoncepționalele. În mod normal, această pastilă de a doua zi conține aceiași hormoni din anticoncepționalele zilnice (estrogen, progesteron sau ambele), însă în cantități mai mari. Ca și anticoncepționalele normale, pastila de a doua zi nu are consecințe nedorite asupra sănătății. Totuși, cât de des poți lua această pastilă?

 femeie ingrijorata

Pastila de a doua zi: cât de des o poți lua?

Pastila de a doua zi este sigură și eficientă doar dacă este luată în anumite condiții! Efectele pe care această pastilă le are în cazul în care este luată des nu sunt dovedite. Totuși, este cunoscut faptul că pastila de a doua zi nu trebuie luată de mai mult de 3 ori pe lună, deoarece efectele adverse se pot agrava și pot varia de la amețeli și dureri abdominale până la stări de oboseală, amețeli și vomă.

Folosirea pastilei de a doua zi ca principală metodă de protecție împotriva sarcinilor nedorite este periculoasă din cauza cantității mari de hormoni pe care aceasta îi conține. Pe termen lung, pot apărea probleme de sănătate în cazul femeilor, dar și probleme legate de sarcină sau de dezvoltarea fătului.

anticonceptionale

Pe de altă parte, eficiența pastilei de a doua zi este mai scăzută decât în cazul metodelor regulate de protecție. Cu alte cuvinte, dacă faci sex neprotejat și iei pastila de a doua zi, există un risc mai mare să rămâi însărcinată decât dacă ai lua anticoncepționale în fiecare zi.

Acum, că știi de câte ori pe lună poți lua pastila de a doua zi, asigură-te că nu depășești acest număr și că folosești și alte metode de protecție!

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!