Ce se întâmplă dacă îți intră șampon în ochi

Ce se întâmplă dacă îți intră șampon în ochi

Viorica Ghinea, redactor

Spălatul pe cap face parte din rutina de igienă a fiecăruia dintre noi, iar șamponul este un aliat de nădejde în acest caz. Având în vedere că este aproape imposibil să nu îți intre șampon în ochi când îți cureți podoaba capilară, este important să știi ce efecte poate avea acest produs.

Iată ce se întâmplă dacă îți intră șampon în ochi, ce poți să faci în acest caz și cum poți preveni acest moment neplăcut!

Șamponul este periculos pentru ochi?

Deși specialiștii susțin că acest produs de igienă nu este periculos pentru ochi, efectele lui imediate nu pot fi negate. Usturimea și înroșirea ochilor sunt simptome care apar aproape imediat după ce ochii au intrat în contact cu șamponul. Dacă nu îți revii în câteva minute, timp în care este bine să te clătești cu apă din abundență, iar simptomele te îngrijorează, consultă un specialist. De asemenea, este bine să faci acest lucru dacă în zilele următoare ai momente când vezi ca prin ceață ori observi pete neobișnuite în ochi. Este posibil să ai o reacție alergică la unul dintre ingredientele prezente în compoziția șamponului.

Ce trebuie să faci dacă îți intră șampon în ochi

Știm că îți este greu să rămâi calmă când îți intră șampon în ochi, dar exact acest lucru trebuie să faci, altfel vei înrăutăți situația. Concentrează-te asupra respirației și încearcă să nu te freci cu degetele la ochi. Substanța care cauzează acea senzație de usturime se numește lauril sulfat de sodiu (LSS), un agent pentru formarea spumei. Prin urmare, dacă te freci la ochi, nu faci altceva decât să extinzi substanța respectivă. Cel mai bine este să închizi ochii imediat și să te clătești cu apă din abundență. Este indicat să faci acest lucru cu apă rece, apoi să tamponezi pielea din zonă cu un prosop curat.

Cum eviți să intre șamponul în ochi

Ține capul pe spate, înclinat la 45 de grade, când te speli pe păr. Această metodă va favoriza alunecarea șamponului pe spate, nu pe fața ta. Închide ochii când aplici șamponul pe păr, în special când se formează tot mai multă spumă. Dacă nici așa nu reușești să previi acest moment neplăcut, poartă ochelari de înot. Îți vor fi de un real ajutor!

Tu ce faci când îți intră șampon în ochi? Apelezi la vreun truc anume?

Articolul urmator
Carmol: beneficii și recomandări
Carmol: beneficii și recomandări
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.