Patru remedii pentru genunchi umflați

Patru remedii pentru genunchi umflați

Redactor Alexa Galgau

Cauzele genunchilor umflați sunt numeroase, de la accidentări până la artrită sau alte afecțiuni reumatice. Dacă simptomul persistă mai mult de câteva zile și durerea este suficient de mare încât să te încurce în treburile de zi cu zi, este cazul să mergi la un medic. Până atunci, trebuie să eviți efortul fizic, orice fel de mișcare periculoasă a genunchiului (de exemplu, răsucirea) și, eventual, să aplici niște remedii homemade pentru genunchi umflați.

Mai departe, îti prezentăm patru metode prin care să scapi de acest simptom sau cel puțin să îl ameliorezi până la vizita medicală!

Cum să scapi de genunchii umflați

Cea mai comună cauză a genunchilor umflați este acumularea de fluide la nivelul acestora, condiție care se mai numește și „apă la genunchi”. Ea poate fi cauzată de accidentări, de uzarea genunchiului în urma efortului fizic intens sau de diverse afecțiuni. Câteva dintre cele mai comune cauze pentru genunchii umflați sunt:

În cazuri mai rare, poate fi vorba despre o tumoare la nivelul genunchiului. Dacă ai genunchii umflați și dureroși, este recomandat să nu mai faci efort fizic și să încerci aceste remedii pentru a scăpa de disconfort.

Comprese reci

Cea mai comună metodă de a înlătura umflăturile și roșeața constă în aplicarea de comprese cât mai reci pe zonele afectate. Dacă genunchii umflați sunt o urmare a unei accidentări sau mișcări greșite, o idee bună ar fi să ții piciorul ridicat și să nu te mai sprijini pe el până când simptomele încep să se amelioreze. Apoi, trebuie să aplici gheață pe genunchi între 10 și 20 de minute. Aceasta nu doar că va reduce inflamația, dar va și amorți zona și va înlătura durerea, prin îngustarea vaselor de sânge.

După ce disconfortul mai scade, poți să legi genunchiul cu un bandaj, care să nu îi permită să se accidenteze și mai mult, dar nici să nu oprească circulația la nivelul acestuia.

Gălbenuș și sare

Un alt remediu foarte eficient pentru genunchi umflați este o pastă făcută din gălbenuș și o lingură de sare (aceasta este recunoscută pentru efectele ei benefice și în cazul afecțiunilor reumatice). Amestecă cele două ingrediente, apoi aplică mixul pe genunchiul umflat. Înfășoară folie alimentară în jurul acestuia, apoi aplică un bandaj elastic. Ca să funcționeze, pasta trebuie schimbată o dată la două ore și trebuie folosită de cel puțin cinci ori pe zi.

Sarea conține minerale importante, iar magneziul din compoziție este cel care ajută cel mai mult, pentru că relaxează în mod natural mușchii și reduce cantitatea de fluid acumulată la nivelul genunchilor. Rolul gălbenușului este de a pătrunde prin piele și de a transporta aceste minerale benefice. După prima zi în care aplici acest remediu de cinci ori, vei observa că inflamația se reduce cu mult, iar durerile încep să se amelioreze.

Ulei de muștar

Uleiul de muștar are un efect calmant, putând fi folosit cu încredere pe încheieturi accidentate. El îmbunătățește circulația la nivelul genunchilor umflați și reduce inflamația. Ca să funcționeze, secretul este să îl aplici călduț și să masezi îndelung zona cu blândețe. Apoi, pune un prosop cald pe genunchiul afectat și stai cu el ridicat până simți că durerea începe să te lase.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are un conținut foarte ridicat de acid, ceea ce înseamnă că alcalinizează. El ajută la neutralizarea unor toxine dăunătoare care se acumulează la nivelul genunchiului, mai ales în cazul afecțiunilor reumatice. Oțetul este eficient atât pe cale internă, cât și externă. Dacă amesteci două lingurițe de oțet cu 250 ml de apă și bei în fiecare zi acest amestec, vei observa o îmbunătățire a simptomelor. Totodată, poți să pui două linguri de oțet din cidru de mere în cada plină cu apă și să ții genunchiul în această apă pentru cel puțin 10 minute. Sau, dacă îți este mai simplu, amestecă oțetul cu ulei de măsline și masează zona respectivă de două ori pe zi.

Aceste remedii pentru genunchi umflați te vor ajuta să mai reduci din neplăceri, dar asta nu înseamnă că trebuie să amâni vizita la medic dacă problema persistă.

Articolul urmator
Keratoza pilară: cauze, simptome și tratament
Keratoza pilară: cauze, simptome și tratament
Ce tip de umor ai?
Incepe quiz
Ce tip de umor ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.