Produsul alimentar extrem de popular, pe care mai toți românii îl au în congelator, dar este extrem de nesănătos

Produsul alimentar extrem de popular, pe care mai toți românii îl au în congelator, dar este extrem de nesănătos

Alida Enache

Se prepară atât de ușor și este absolut delicioasă, motiv pentru care mai toți românii o au în casă și o consumă cât de des pot. Despre faimoasa pizza congelată vorbim acum, care, din păcate, pe cât de bună poate fi la gust, pe atât de dăunătoare este pentru organismul uman. Știm, nu-ți place să auzi asta, dar e purul adevăr!

Fie că ești iubitor de carne sau fan al legumelor, o pizza congelată va putea să îți "satisfacă" întotdeauna nevoile. Cu sosuri delicioase, brânzeturi care mai de care sau mezeluri sofisticate, oameni din întreaga lume apelează la un astfel de preparat atunci când nu au nici timp și nici chef să pregătească ceva mai complicat și se declară mulțumiți cu "isprava lor".

Și pe bună dreptate! Pizza congelată este absolut delicioasă și poate fi gătită în doar câteva minute, așa că nu e de mirare că tot mai mulți români o consumă. Din păcate, preparatul conține numeroase substanțe chimice, care, de fapt, sunt dăunătoare pentru organismul uman. Sare, zahăr, grăsimi saturate, carbohidrați rafinați - toate acestea ne pot provoca probleme grave de sănătate consumate în cantități mari și mult prea des.

Imagine cu o pizza congelată

Înainte de a mai cumpăra o pizza congelată, citește, cu mare atenție, lista de ingrediente, dacă ții la sănătatea ta. Iată ce nu ar trebui să conțină ea:

  • Dioxidul de titan (E171) este un aditiv de culoare care poate provoca deteriorarea ADN-ului.
  • TBHQ (terț-butilhidrochinonă) este un conservant care poate dăuna sistemului imunitar.
  • BHA (Hidroxianisol butilat) este un conservant care a fost identificat ca fiind o substanță cancerigenă.
  • Bromatul de potasiu este un alt posibil produs cancerigen uman.

Acești aditivi chimici, precum și mulți alții, ajung în alimentele pe care le consumăm prin intermediul unor lacune legale care permit companiilor alimentare și chimice, și nu Administrației pentru Alimente și Medicamente, să decidă că sunt sigure pentru consumul uman.

De exemplu, dacă optezi pentru o pizza congelată cu pepperoni, cârnați sau alt tip de carne roșie, trebuie să iei în calcul faptul că o dietă bogată în astfel de tipuri de proteine procesate este asociată cu un risc crescut de cancer pulmonar, colorectal, gastric și alte tipuri de cancer al sistemului digestiv.

În plus de asta, pizza este unul dintre cele mai comune alimente care abundă în sodiu. Practic, un astfel de preparat conține o cantitate mai mare de sare față de cât ar trebui să consumi într-o singură zi. Problemele de sănătate asociate cu un consum ridicat de sodiu sunt: creșterea riscului de hipertensiune arterială, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Să nu uităm, de asemenea, că o astfel de pizza este bogată în... calorii. O pizza conține un număr de calorii cu mult peste necesarul unei persoane într-o zi, ceea ce înseamnă că energia suplimentară va fi stocată sub formă de grăsime în organism. Pe lângă faptul că te poți îngrășa și-ți va crește indicele de masă corporală (IMC), te poți alege și cu diabet de tip 2 sau alte boli de inimă.

Vezi și cum se calculează indicele de masă corporală!

Tu cât de des consumi acest aliment atât de nesănătos?

Citește și: Cum se gătește corect fiecare tip de pește?

Surse foto: iStock

Surse articol: Eatthis, Ewg, Shefinds

Articolul urmator
Fiecare persoană din viața ta reprezintă un dar
Fiecare persoană din viața ta reprezintă un dar
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.