11 lucruri pe care oamenii deştepţi NU le fac

11 lucruri pe care oamenii deştepţi NU le fac

Redactor Andreea Baluteanu

Oamenii deştepţi au succes, se bucură de realizări multiple, sunt mai sănătoşi, mai împliniţi şi mai fericiţi decât cei din jurul lor. Ei nu au parcurs neapărat lista de lecturi obligatorii pentru viaţă şi nici nu se laudă cu un IQ de geniu, dar pot afirma cu mâna pe inimă că se descurcă în orice situaţie şi că nu sunt doborâţi de primul obstacol care li se abate în cale!

Este dificil să enumeri caracteristicile acestor oameni deştepți, dar să iei în considerare ceea ce ei NU ar face niciodată este mult mai simplu! Consultă lista noastră!

11 lucruri pe care oamenii deştepţi nu le fac niciodată

 1. Nu lasă nicio zi să treacă fără a învăţa ceva nou. Creierul unui om deştept trebuie să fie în permanenţă stimulat, dar nu prin emisiunile de tip reality show de la TV. Nu renunţa niciodată să acumulezi cunoştinţe noi, chiar dacă ai ieşit de mult de pe băncile liceului. Descoperă-ţi permanent pasiuni şi hobby-uri noi, abonează-te la cursuri, împrieteneşte-te cu limbile străine sau învaţă din experienţa ta şi a celorlalţi! Înainte de culcare, creează-ţi obiceiul să rememorezi un lucru pe care ți l-ai însuşit în ziua respectivă, iar nimeni nu va putea contesta vreodată că eşti extrem de inteligentă!

 2. Nu se comportă iresponsabil. Nu susţinem un stil de viaţă plictisitor şi considerăm că rutina este cel mai nociv prieten al omului, dar dacă îţi asumi constant riscuri inutile, nu ţii cont de avertizările organelor legii, conduci în stare de ebrietate şi te însoţeşti numai de oameni periculoşi, te afli în pericolul de a nu trăi suficient de mult pentru a demonstra că faci parte din categoria oamenilor deştepţi.

 3. Nu ignoră beneficiile unui stil de viaţă sănătos. Oamenii deştepţi înţeleg că viaţa nu trebuie trăită într-o dietă continuă, dar cunosc şi avantajele unei alimentaţii sănătoase, adoră fructele şi legumele proaspete şi ştiu cât de mult înseamnă un somn de noapte odihnitor.

 4. Nu pierd ocazia să economisească. Da, să îţi cheltui tot salariul pe o rochie fabuloasă poate fi tentant, dar dacă eşti complet „dezgolită” în faţa dificultăţilor şi nu ai nici măcar un leu pus deoparte pentru „vremuri negre”, rişti să fii distrusă de provocările vieţii. Bucură-te de micile plăceri, dar abonează-te şi la practicile de economisire, pentru un viitor înfloritor!

 5. Nu renunţă la ideile lor doar pentru că ceilalţi nu sunt de acord cu ele! Steve Jobs a fost, fără îndoială, un om deştept şi un geniu întreprinzător. Tot el a spus că „cei care sunt suficient de ţicniţi pentru a crede că pot schimba lumea sunt cei care o vor face”. Nu te teme să îţi pui în practică planurile şi nu te lăsa doborâtă de dezaprobarea celorlalţi!

 6. Nu consideră niciodată că au reuşit în viaţă. Designerul Michael Kors afirma într-un interviu că, dacă ai convingerea fermă că ai reuşit în viaţă, cel mai probabil nu mai ai nicio perspectivă. După ce ai terminat de urcat un munte, ţinteşte mereu spre o culme nouă şi nu te mângâia cu gândul că ai ieşit victorioasă la capătul tunelului. 7. Nu se lasă asfixiaţi în zona de confort. Ţi-ai găsit un job care nu te defineşte în totalitate, dar la care te simţi confortabil, sau o relaţie în care nu eşti fericită, ci doar mulţumită? Oamenii deştepţi nu se rezumă niciodată la zona lor de confort, ci caută mereu noi provocări şi experienţe, care să îi ajute să crească.

 8. Nu se bazează pe noroc, ci muncesc asiduu pentru ceea ce vor să obţină. Desigur, o doză de noroc nu strică nimănui, dar dacă îţi trăieşti viaţa abandonându-te providenţei, vei descoperi că rezervele de „bun augur” se termină la un moment dat. Dacă îţi vei însuşi filosofia muncii şi te vei putea mândri că reuşitele se datorează strădaniilor proprii (cu o picătură de noroc şi un pic de ajutor din partea celorlalţi), te vei încadra cu brio în categoria oamenilor deştepţi.

 9. Nu se lasă sufocaţi de preconcepţii. Lumea este într-o continuă schimbare, motiv pentru care nici percepţiile tale nu ar trebui să fie intangibile sau rigide. O minte deschisă, tolerantă, o dorinţă neştirbită de a învăţa încontinuu, de a descoperi noi laturi ale existenţei şi flexibilitatea în gândire sunt atribute certe ale oamenilor deştepţi. Nu înceta să cazi pradă uimirii pe care ţi-o provoacă minunile lumii!

 10. Nu trăiesc în trecut, dar nici pentru viitor. Ai impresia că nu vei mai fi niciodată la fel de fericită ca la 20 de ani sau eşti încă bântuită de amintirea greşelilor pe care le-ai comis ori, din contră, îţi trăieşti fiecare zi de muncă în aşteptarea somnului de weekend sau a odihnei din vacanţa de vară? Pentru oamenii deştepţi, cel mai important moment este acum! 11. Nu îşi organizează întreaga viaţă în jurul unui plan sau al unei singure persoane. Este minunat să iubeşti şi să simţi că cel drag este centrul universului tău sau să îţi închini întreaga viaţă scopului de a deveni preşedinte. Însă oamenii deştepţi ştiu că alfabetul nu se opreşte la A şi au pregătite şi planuri B, C sau D, în cazul în care prima lor opţiune s-a dovedit imposibilă.

Tu ce părere ai despre aceste lucruri pe care oamenii deştepţi nu le fac? Eşti de acord cu ele? Descoperă aici şi lucrurile pe care oamenii de succes le fac întotdeauna dimineaţa!

Articolul urmator
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - psihologie

  1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (514 vizite)