Nu Skin

11 trucuri ale minţii pe care trebuie să le cunoşti

Andreea Baluteanu

Trucurile minţii i-au dus departe pe cavalerii Jedi din „Star Wars” şi îşi vor exersa magia şi în cazul tău. Lecţiile de psihologie şi informaţiile despre mecanismul de funcţionare al creierului nu te vor transforma doar în fata care le ştie pe toate, ci şi în fata care bifează reuşite peste reuşite.

Am alcătuit pentru tine o listă a trucurilor minţii care te vor ajuta să te împrieteneşti cu oricine, să obţii ceea ce îţi doreşti dintr-o situaţie dificilă sau... să te comporţi ca un Darth Vader contemporan (dar mai puţin malefic, sperăm). De acum încolo, cei din jur vor învăţa să se teamă de puterea ta secretă!

11 trucuri ale minţii care îţi vor schimba viaţa

Stăpâneşte la perfecţie situaţiile stresante! Tocmai te aşteaptă o prezentare care te face să tremuri din cap până în picioare? Mestecă gumă! Acest truc îţi va păcăli creierul să creadă că te afli într-un mediu relaxant, normal, deoarece nu poţi fi în pericol atunci când mănânci!

Păcăleşte-ţi prietenul să îţi care geanta! Ţi-ai cumpărat una dintre genţile statement ale acestui an, dar atunci când o umpli până la refuz se transformă din amică la cataramă în ucigaş tăcut, dar violent? Foloseşte următorul truc al minţii, iar însoţitorii tăi o vor căra binevoitori: discută cu ei un subiect fascinant, apoi înmânează-le geanta cu cel mai natural gest! Oamenii au tendinţa de a accepta ceea ce li se oferă, fără a mai pune întrebări, atunci când sunt preocupaţi de altceva. Desigur, în momentul în care le-ai pierdut atenţia, îţi vei lua înapoi frumosul accesoriu, dar după o binemeritată pauză.

Ieşi în avantaj dintr-o situaţie în contradictoriu! Te cerţi cu o persoană furibundă? Vorbeşte pe un ton calm, liniştit! O vei enerva şi mai tare, dar se va simţi ruşinată faţă de tine atunci când îi va trece supărarea. Iată cum ai dobândit un avantaj asupra unor astfel de oameni (şi nici măcar nu contează dacă aveai sau nu dreptate)!

Fii Sherlock Holmes! Vrei să afli tot adevărul de la o persoană despre care ai impresia că îţi ascunde ceva? Întreabă calm, priveşte-o intens în ochi şi nu spune nimic: interlocutorul va fi obligat să creadă că nu te-a mulţumit cu răspunsul său şi va continua să ofere detalii, până ce se va da de gol. Tăcerea este un truc al minţii care funcţionează şi atunci când vrei să obţii ceva dintr-o negociere tensionată: oamenii se simt inconfortabil într-o linişte artificială şi vor face tot posibilul pentru a sparge bariera ta de muţenie.

Minte frumos! Nu suntem deloc de acord cu minciuna, dar uneori este necesară. Înarmează-te cu tactici demne de Machiavelli într-o situaţie compromiţătoare: dacă îţi doreşti ca interlocutorul tău să „înghită” o poveste neadevărată, presară amănunte jenante. Nimeni nu crede că ai putea inventa detalii „murdare” despre tine! Da, habar nu au cu cine se pun.

Găseşte acul în carul cu fân! Îţi este imposibil să îţi găseşti ochelarii pe o masă ticsită de obiecte? Priveşte de la dreapta la stânga! Creierul vizualizează în mod normal împrejurările în sens invers, ca pe o activitate de rutină. Păcăleşte-l să fie atent „servindu-i” acest truc al minţii.

Obţine ceea ce vrei! Ai nevoie de un favor pe care crezi că nu ai şanse să îl obţii? Cere-i persoanei în cauză alte două lucruri imposibile, înainte de a aduce în discuţie ceea ce te interesează cu adevărat: psihologic, ne este extrem de dificil să refuzăm pe cineva de trei ori la rând. Acest truc al minţii te va face şi mai populară: se pare că avem tendinţa de a plăcea oamenii cărora le-am făcut o favoare.

Fii conştientă de puterea cuvintelor. Nu folosi nici în scris, dar nici în exprimarea orală cuvinte precum „eu cred” sau „sunt de părere că”. Acestea te vor face să pari nesigură pe tine şi îţi vor leza capitalul de încredere.

Atrage-ţi toate simpatiile. Şi animalele cunosc trucuri ale minţii! Atunci când te întâlneşti cu cineva a cărui simpatie ţi-o doreşti, fii entuziasmată şi îmbrăţişează-l fericită: data viitoare când te va vedea, va avea tendinţa de a-ţi imita comportamentul. Nu îţi recunoşti pisicuţa sau câinele în această ipostază? Da, ai fost păcălită!

Cucereşte-ţi clienţii! Lucrezi într-un magazin? Plasează o oglindă în spatele tău: nimeni nu vrea să îşi vadă chipul atunci când e răutăcios, aşa că oamenii vor fi foarte drăguţi cu tine.

Fii irezistibilă! Vrei să îl cucereşti pe tipul pe care îl placi de la primul date? Du-l într-un loc aventuros! Un parc de distracţii, de exemplu, îi va întări convingerea că eşti cea mai amuzantă persoană din lume, iar această senzaţie va fi mereu asociată cu persoana ta. Este un truc al minţii de cuceritoare!

Tu cunoşteai aceste trucuri ale minţii? Te simţi mai stăpână pe tine acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!