Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

12 lucruri despre fericire pe care oamenii împliniţi ar dori să le cunoşti

Joi, 23.06.2016

Ai impresia că fericirea este un privilegiu de care se bucură doar colega mereu cu zâmbetul pe buze sau prietena ta care are succes la bărbaţi? Dimpotrivă, oamenii cu adevărat împliniţi consideră că fericirea nu este o stare pe care o primeşti de undeva, de sus, ci o alegere pe care trebuie să o faci în mod conştient!

Descoperă mai jos 12 lucruri despre fericire, verificate de oamenii abonaţi la zâmbetele largi!

12 secrete despre fericire pe care oamenii împliniţi ţi le împărtăşesc

Nimeni nu este fericit toată viaţa. Concepţia ta despre fericire include epitete ca „permanent” sau „infinit”? Greşeşti, iar astfel te supui singură unui stres greu de controlat. Oamenii împliniţi mărturisesc că au avut parte de multe greutăţi în viaţă şi că s-au confruntat cu momente de tristeţe incredibil de puternice. De ce au reacţionat mai bine decât noi, muritorii de rând? Pentru că nu au încercat să transforme artificial nefericirea în fericire, dar nici nu s-au îngropat în eşecuri, refuzând să se mai ridice de la pământ de teama de a nu fi loviţi din nou.

Fericirea înseamnă să fii capabil să spui „nu”. Misiunea ta în viaţă este să îi faci pe ceilalţi fericiţi? În acest caz, poţi rata accesul la propria beatitudine! Dacă te stresezi constant pentru alţii, vei putea candida cu uşurinţă la poziţia de cea mai empatică persoană, dar nu şi la cea mai fericită.

Oamenii sănătoşi sunt mai fericiţi. Porţia ta de fericire este „găzduită” de o tabletă de ciocolată? Se pare că nu ai frecventat cursul corect despre fericire! Mişcarea eliberează în corp endorfine care îţi cresc pofta de viaţă, iar mâncarea sănătoasă îţi oferă energia de care ai nevoie.

Fericirea este contagioasă. Cu alte cuvinte, spune-ne cu cine te însoţeşti, ca să îţi spunem cât de fericită eşti! Dacă ai obiceiul de a aduna în jurul tău numai oameni trişti, care refuză să zâmbească nu din cauza dificultăţilor cu care se confruntă, ci pentru că aşa e firea lor, accesul la fericire îţi va fi multă vreme interzis.

Fericirea poate fi indusă. Oamenii împliniţi ne amintesc mereu să fericirea este o alegere. Ai avut o zi proastă? În loc să mergi acasă şi să rememorezi tot ceea ce ţi s-a întâmplat, optează pentru o un smoothie delicios cu fructe de pădure, plin de antioxidanţi, pentru o repriză de giugiulit cu iubitul, o comedie spumoasă sau o conversaţie cu o persoană care te face să râzi. Adorăm această lecţie despre fericire!

Oamenii fericiţi îşi iubesc defectele. Persoanele cu adevărat împlinite au exclus de mult perfecţiunea din mentalitatea lor! Ele au învăţat să îşi accepte şi chiar să îşi adore defectele, pentru că acestea le fac speciale. De asemenea, ele nu îşi mai bat capul din pricina kilogramelor în plus sau a timidității native. 

Stresul este principalul inamic al fericirii. Meditaţia, o ieşire la dans cu prietenele sau o porţie de îngheţată, în timp ce vizionezi serialul tău preferat: alege metoda care te ajută să scapi de stres şi pune-o în practică. Dacă îţi vei „rumega” încontinuu problemele, gândindu-te la dificultăţile pe care le ai de înfruntat, lecţia despre fericire îţi va rămâne mult timp intangibilă.

Oamenii fericiţi nu şi-au pierdut sufletul de copil. Să te minunezi ca un copil la micile bucurii ale vieţii, să primeşti orice provocare cu zâmbetul pe buze şi să nu renunţi niciodată la năzbâtiile şi şotiile care îţi smulgeau hohote de râs pe când erai un prichindel - aceasta este esenţa fericirii!

Riscurile sunt adesea sinonime cu fericirea. Nu vorbim aici despre săritura cu paraşuta sau despre zborul cu parapanta (deşi oamenii împliniţi nu se tem de ele), ci despre depăşirea zonei de confort. Explorează constant teritorii noi, fie pentru a creşte, fie pentru a învăţa ceva nou despre tine, şi te vei abona pe viaţă la fericire.

Oamenii fericiţi au renunţat la obsesia pentru control. Îţi planifici cu atenţie fiecare moment al vieţii, urăşti spontaneitatea şi ţi-e teamă de imprevizibilul din viitor? Dorinţa absolută de control îţi va diminua şansele la fericire. Să te laşi în voia valurilor vieţii şi să aştepţi să vezi unde te duce destinul poate fi incredibil de relaxant.

Secretul fericirii: tu însăţi! Întrebările tale despre fericire sunt centrate mai ales în jurul persoanei care ţi-o poate asigura? Oamenii împliniţi îţi oferă răspunsul: tu eşti aceea! Nici iubitul, nici copiii, nici prietenii şi nicio variantă viitoare a ta, plină de succes, nu îţi vor asigura perpetua beatitudine: persoanele fericite ştiu că pentru a atinge bucuria supremă trebuie să aibă încredere în forțele proprii și să se pună întotdeauna pe primul loc. 

Oamenii fericiţi iubesc viaţa. Atunci când eşti fericită, râzi cu gura până la urechi, te laşi emoţionată de vederea unui animăluţ pufos pe stradă şi abia aştepţi să descoperi locuri, oameni şi provocări noi. Persoanele cu adevărat împlinite iubesc viaţa din tot sufletul, cu piedicile şi minunile ei, cu vânătăile şi zâmbetele ce vin „la pachet”. Ele ştiu că cea mai importantă este călătoria, nu destinaţia!

Tu ce părere ai despre aceste secrete ale oamenilor împliniţi despre fericire? Le aplici în viaţa ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!