6 lucruri în care investesc femeile de succes

6 lucruri în care investesc femeile de succes

Redactor Andreea Baluteanu

A avea succes înseamnă mult mai mult decât să obții jobul pe care l-ai dorit sau să îți cumperi prima geantă de firmă din viața ta. Desigur, reușita în viață poate fi contabilizată și în joburi, în posesiuni sau în numărul de cifre din salariu. Însă adevăratul succes vine atunci când ești împăcată cu tine, când faci ceea ce îți dorești și când emani o încredere de sine contagioasă.

Iar aceste atribute pot fi reflectate atât de o career woman ce face performanță într-o multinațională, dar și de o fată care abia și-a demarat propria afacere. Ambele categorii (și multe altele) au însă un lucru în comun: investesc încontinuu în dezvoltarea lor. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele 6 arii pe care orice femeie de succes le finanțează!

6 investiții de succes pentru o femeie care va reuși orice își propune

Fiecare are propria definiție a succesului: pentru unele dintre noi, acesta însemnă să scrie o carte, iar pentru altele, să escaladeze în scara profesională a companiei pentru care lucrează până la poziția de CEO. Cel mai important este să fii permanent conștientă de ceea ce vrei și să faci zi de zi ceva pentru a-ți atinge obiectivul. De asemenea, nu uita să te bucuri de etapa în care ești acum. Pentru ca toate lucrurile să meargă strună, vezi care sunt și cele 6 lucruri în care să investești pentru a avea succes în orice îți dorești!

Educație

Nu ne referim aici la liceu și facultate, deși presupunem că ești conștientă că nu poți face prea multe lucruri în viață fără o bază educațională solidă. Dar studiul nu ia sfârșit odată cu absolvirea masteratului sau a doctoratului: zicala că omul cât învață trăiește e cum nu se poate mai adevărată. Dacă vrei să ai succes în domeniul tău, e vital să te perfecționezi încontinuu. Poate că la un moment dat vei avea dorința de a frecventa o altă facultate sau de a urma cursuri în străinătate. Nu uita nici de platformele online, de pe care poți învăța o altă limbă străină sau îți poți îmbunătăți orice abilitate. Hobby-urile sunt, de asemenea, o modalitate excepțională de a deveni mai bună: de ce nu te-ai înscrie acum la cursul acela de vioară sau de informatică la care visezi de ani întregi?

Organizare

O femeie care nu știe să se organizeze va avea mult de pierdut. Mai ales atunci când viața ta devine din ce în ce mai agitată pe măsură ce progresezi, vei vedea că bietul tău creier ce lucrează la turație maximă nu mai are spațiu de a memora și programul diverselor activități de pe zi. De aceea, să investești în agende sau în aplicații online care să te ajute să te organizezi e una dintre cele mai bune investiții ale unei femei de succes.

Agendele colorate și stylish fac parte din arsenalul unei tipe care se respectă. Nouă ne plac cele în format fizic, deoarece ne ajută să ne relaxăm pe măsură ce tăiem din sarcinile rezolvate. Un calendar în format online, bine pus la punct și updatat în permanență, e la fel de util. Nu uita însă să te organizezi la fel de inteligent și în ceea ce privește programul și componența meselor sau a activității sportive: Emma Watson și Oprah sunt doar două dintre personalitățile care recunosc că nu ar putea supraviețui fără numeroasele lor agende.

Sănătate

Dacă este un aspect al vieții la care nu e recomandat să te „zgârcești” niciodată, acela e sănătatea. Știm că, atunci când erai în facultate, ți se părea normal să te hrănești toată săptămâna numai cu covrigi și iaurt ca să îți cumperi rochia aceea la care visai. Dar acum ești o femeie de succes și realizezi că nicio pereche de pantofi nu merită să îți compromiți starea de bine.

Așa că investește în alimente cu o valoare nutrițională ridicată, eventual din culturile bio sau organice, dar și în cosmetice de calitate, cât mai naturale. Înscrie-te la o sală sau la sportul tău favorit ori urmărește tutoriale pe Youtube și asigură-te că bifezi acasă cele 30 de minute de mișcare zilnice. Nu uita de hidratare și de atât de binemeritata odihnă: nu poți fi o femeie de succes, dacă te neglijezi!

Stare de bine

Din fericire, în ultimii ani am început să înțelegem că sănătatea fizică e la fel de importantă precum cea psihică. Stresul, agitația continuă, lupta neîncetată pentru a atinge perfecțiunea și-au pus amprenta asupra noastră, așa că nenumărate femei încep să se confrunte cu depresie, anxietate sau boli psihice. În aceste condiții, e peste măsură de important să investești oricât în starea ta de bine.

Mergi la saună, la masaj, ia-ți un concediu de minimum 2 săptămâni legate în fiecare an. Bifează măcar un city break în 2019. Delectează-te cu ședințele la spa și nu uita să treci și pe la salon. Mai important, învață cum să meditezi, colorează sau ține un carnețel de vise. Jennifer Aniston, Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow jură cu mâna pe inimă că yoga, cristalele vindecătoare și abordarea holistică asupra vieții sunt cele care le-au ajutat nu doar să aibă succes, dar și să se mențină de ani întregi în cea mai bună formă.

Dezvoltare personală

Experții te sfătuiesc ca o dată la 6 luni să te așezi față în față cu tine însăți și să te întrebi: sunt mai bună decât eram cu o jumătate de an în urmă? Dacă nu găsești nici măcar o arie la care să fi progresat, e cazul să faci ceva.

Accentul pus pe dezvoltare nu trebuie să fie considerat sinonim cu educația, deși au, cu siguranță, puncte comune. Dezvoltarea personală se poate referi la fel de bine la o promovare profesională, dar și la mai buna stăpânire a abilității de a-ți organiza timpul. Ea presupune să citești încontinuu, din diverse domenii, să înveți mereu lucruri noi (noi abia așteptăm să ne înscriem la balet) sau pur și simplu să lucrezi cu tine pentru a-ți îmbunătăți o anumită abilitate.

Imagine

Data viitoare când te cerți pentru că ți-ai mai cumpărat încă un sacou sau o rochie, amintește-ți că acestea contribuie la îmbunătățirea imaginii tale. Și tot ce te ajută să arăți mai bine la exterior, să îți faci mai multe relații sau să fii mai vizibilă merită banii tăi (nu, nu ne referim și la a „n-șpea” pereche de pantofi cu toc pe care nu îi porți oricum niciodată).

Pentru o vizibilitate mai mare și o imagine mai bună, oricare ar fi cariera ta, e recomandat să apelezi la specialiști. Aceștia vor ști mai bine decât oricine cum să „te vândă”, astfel încât să îți pună în valoare toate calitățile, iar cine e interesat de serviciile tale să te prefere întotdeauna concurenței. Mișcarea de geniu a unei femei inteligente este să apeleze la serviciile agenției de marketing WhiteAd Media. Crede-ne, va fi acel gest pe care nu vei regreta niciodată că l-ai făcut, acea investiție care nu te va dezamăgi nicicând.

După cum vezi, o femeie de succes nu e doar cea care se spetește încontinuu pe plan profesional. Investește în educație, în sănătate, în stare de bine, în organizare, în dezvoltare și în imagine și vei deveni acel profesionist desăvârșit și acea femeie fabuloasă care ai visat întotdeauna să fii! Succes!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.