Cinci semne ale unei relații sănătoase și armonioase din punct de vedere spiritual

Cinci semne ale unei relații sănătoase și armonioase din punct de vedere spiritual

Ramona Jurubita

Toți depindem foarte mult de legăturile pe care le avem cu oamenii din jurul nostru. Nu am putea trăi pe cont propriu, pentru că am fost creați să interacționăm și să ne petrecem timpul în compania celorlalți. 

Relațiile armonioase au întotdeauna la bază o conexiune spirituală profundă, având în vedere că oamenii nu se pot înțelege între ei dacă sufletele lor nu se apropie într-un fel sau altul. Toți încercăm să avem grijă se sănătatea noastră fizică, mentală și emoțională, dar cum rămâne cu sănătatea spirituală? Și cum ne afectează ea relația, relațiile?

Ilustrație parteneri care au o conexiune spirituală profundă.

Potrivit cercetărilor, sănătatea spirituală a unei persoane se reflectă în calitatea relațiilor sale în patru dimensiuni ale fericirii, în mod simultan:

 • prima dimensiune este viața personală, în care formăm legături cu noi înșine;
 • a doua este viața socială, în care stabilim contacte cu alte persoane;
 • a treia este interacțiunea cu mediul și stabilirea unei conexiuni cu natura;
 • a patra dimensiune este cea responsabilă de comunicarea noastră cu divinitatea sau, mai bine zis, cu forțele de neînțeles pentru mintea umană.

Legătura spirituală nu se naște doar între partenerii unui cuplu, ea trebuie să existe în orice fel de relație: de prietenie, familială sau de colegialitate. Ți s-a întâmplat și ție să simți că te înțelegi perfect cu un om chiar dacă era prima oară când îl vedeai? Acest sentiment de familiaritate se explică tocmai prin legătura spirituală care există între voi. În această categorie intră relația cu sufletul tău pereche, relațiile karmice și relația cu flacăra ta geamănă.

Iată 5 semne că ești într-o relație sănătoasă din punct de vedere spiritual:

 1. Creșteți și vă dezvoltați împreună
  Nu este nimic mai frustrant pentru o persoană ca momentul în care își vede partenerul evoluând, în timp ce ea rămâne pe loc. Rolul unui parteneriat este acela de a munci împreună pentru obținerea unor rezultate favorabile. Lipsa de comunicare și lipsa de sprijin pot duce la rupturi grave și este indicat să sprijini întotdeauna persoanele dragi care nu pot ține pasul cu tine.
 2. Vă acordați timp liber și spațiu personal
  Doar pentru ca nu petreceți tot timpul împreună, nu înseamnă că aveți probleme. Acesta este unul dintre principalele semne ale unei relații sănătoase care presupune un anumit nivel de maturitate și de încredere. Spațiul personal înseamnă libertate emoțională, psihologică și creativă, iar partenerii care se înțeleg si se respectă își acordă libertate. Marele poet Gibran Khalil spunea: „Să existe lacune în ființa voastră împreună și vânturile cerului să danseze între voi."
 3. Sunteți întotdeauna gata să vă susțineți unul pe celălalt
  Viața te supune foarte des unor teste de rezistență și este important să ai lângă tine pe cineva care să te sprijine și să te încurajeze. Vei depăși mai ușor obstacolele dacă vei avea un umăr pe care să plângi sau o mână de care să te ții. Cuplurile sănătoase înțeleg foarte bine cum funcționează lucrurile și cred cu tărie în reciprocitate și în compasiune. Pendulul trebuie să se balanseze în ambele direcții și ambii parteneri să facă la fel unul pentru celălalt.
 4. Vă faceți mai bun unul pe altul
  Dacă jumătatea ta nu te face să te simți un om mai bun, atunci zilele relației voastre sunt numărate. Cel de lângă tine trebuie să te facă să îți dorești să crești, să te dezvolți, să simți ca te îndrepți constant spre o versiune mai bună. Trebuie să vă încurajați reciproc și să luptați împreună pentru un scop comun, să vă transformați toate visurile în realitate.
 5. E plăcut să vă țineți companie
  Știi că îți face bine prezența altei persoane atunci când te simți în largul tău lângă ea, când aveți ce discuta, ce face împreună și nu vă plictisiți unul de celalalt. Conexiunea dintre voi este profundă dacă aveți întotdeauna subiecte de discuție și vă simțiți lipsa unul altuia când nu sunteți aproape. De asemenea, un cuplu este format din două persoane care știu să se conecteze și cu alți oameni, nu să depindă doar unul de celălalt. Este important ca partenerii din relație să aibă legături și cu altcineva din afară.

În câte dintre interacțiunile tale cu oamenii regăsești aceste elemente? Ar trebui să renunți la toate relațiile toxice sau care nu îți aduc niciun beneficiu, pentru că sănătatea ta spirituală depinde mult de modul în care te raportezi la ceilalți. Degeaba mintea și sufletul tău se află în armonie dacă viața ta este un haos din cauza oamenilor care nu vor șinu pot să să evolueze alături de tine.

Citește și: 9 semne ca tu ești reîncarnarea unui suflet dintr-o altă viață

Surse articol: CluberAristoslifestyleKellysthoughtsonthings

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Semne că ai lipsă de vitamina A
Semne că ai lipsă de vitamina A
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.