Cum recunoști un mincinos? Urmează aceste indicii!

Cum recunoști un mincinos? Urmează aceste indicii!

Viorica Ghinea, redactor

Nimeni nu poate să nege faptul că ar vrea să își dea seama când este mințit în față. Dar, cum nu putem să umblăm cu un detector de minciuni portabil în buzunar, este bine să cunoaștem alte metode prin care să îl dăm de gol pe cel care ne păcălește fără remușcări.

Iată ce indicii îți demonstează că ai în fața ta un mincinos!

Acordă atenție chipului!

Uită-te cu atenție la fața celui cu care vorbești. Dacă se înroșește când este luat la întrebări, deși nu este timid, ar trebui să îți pui semne de întrebare. Fii atentă și dacă începe să respire greu, să clipească rapid ori dacă își mușcă buzele.

Citește limbajul corporal!

Limbajul corporal îți poate transmite multe informații prețioase despre comportamentul celui din fața ta. Specialiștii spun că este ușor să detectezi un mincinos după anumite indicii de acest tip. O persoană care încearcă să te păcălească pe față își va îndoi picioarele ori își va duce frecvent mâinile în spate. Gesturile îți vor arăta că se comportă astfel pentru că îți ascunde ceva.

Ghidează-te după tipul zâmbetului!

Zâmbetul unei persoane poate să ascundă adevăratele sentimente ale unei persoane. Așadar, fii atentă la modul în care cel din fața ta zâmbește, cu atât mai mult dacă simți că încearcă să te țină departe de anumite informații. Dacă zâmbetul nu include atât buzele, cât și ochii, înseamnă că nu îți arată tot ceea ce simte. Este evident că încearcă să pară fericit, însă nu reușește prea bine.

Timbrul vocal și cuvintele, alte indicii ale unui mincinos

Fii atentă la timbrul vocal, dar și la cuvintele pe care le folosește excesiv cel cu care vorbești. Dacă vocea lui este când joasă, când intensă, ar trebui să încerci să îl pui în dificultate. Probabil că te minte într-o anumită privință și nu reușește prea bine să își stăpânească neliniștea.

Specialiștii spun că o persoană care încearcă să ascundă o informație folosește cuvinte precum „dar”, „nici”, „deși” și „cu excepția”. Încearcă să explice mai mult decât ar trebui ceea ce spune. Dubios, nu?

Comportamentul ciudat, un semn clar

Dacă o cunoști bine pe persoana suspectată de minciună, îți poți da seama mult mai ușor când te minte. Faptul că și-a  schimbat brusc comportamentul față de tine ar trebui să te pună pe gânduri. Este evident că se întâmplă ceva despre care nu vrea să îți spună. Dacă tu nu îți amintești să o fi supărat în vreun fel, atunci trebuie să te gândești despre ce anume ar putea fi vorba.

Nu te mai lăsa păcălită de acum încolo! Folosește-te de aceste indicii și demască-l pe cel care te minte!

Articolul urmator
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Câte piese din anii '90 mai recunoști?
Incepe quiz
Câte piese din anii '90 mai recunoști?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (616 vizite)