Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cum să îți controlezi sistemul imunitar cu ajutorul minții

Miercuri, 25.01.2017
de Mihaela Onofrei

Puterea minții nu cunoaște granițe și o putem folosi în scopuri în care până acum nu ne-am fi putut imagina. Din ce în ce mai multe studii arată că anumite boli pot fi învinse mai ușor dacă știm cum să ne folosim mintea pentru a lupta împotriva acestora. O gândire pozitivă este primul pas în acest sens.

Studiile au demonstrat că, folosind anumite tehnici, putem să ne controlăm puterea minții și să o concentrăm pentru a obține anumite rezultate ce nu țin doar de performanțe, ci și de starea de sănătate. Aceste tehnici sunt dezvoltate de specialiști care au reușit la rândul lor să obțină rezultate în acest sens.

Acest studiu a folosint metoda cunoscutului Wim Hof, care sugerează faptul că o persoană poate învăța în mod subconștient să își controleze răspunsurile sistemului imunitar. Wim Hof este înregistrat în Cartea Recordurilor pentru rezistența sa incredibilă la frig. Oamenii de știință i-au studiat tehnica similară cu metoda Tummo tibetană (yoga pentru căldura internă), care implică folosirea celui de al 3-lea ochi, exerciții de meditație și expunere la frig. Pentru studiu, cercetătorii au antrenat 12 oameni pentru a rezista la inflamații.

24 de persoane, inclusiv cele 12 antrenoare, au fost injectate cu o bacterie ce provoacă simptomele unei răceli. Rezultatul a arătat că cei care au fost antrenați cu tehnica lui Hof nu au fost afectați de bacterie și nu au avut niciun simptom de răceală. Acest lucru se explică prin faptul că organismul lor a fost învățat să producă mai puține proteine și un nivel mai mare de interleukin-10, o proteină care luptă împotriva inflamațiilor.

Acest studiu ne arată cum sistemul nervos și sistemul imunitar pot fi influențate voluntar în urma unui antrenament al minții. Acest test nu este singurul de acest gen. În cadrul altui test s-a mai demonstrat și faptul că putem să ne controlăm reacțiile alergice în mod conștient.

Ambele studii arată faptul că sistemul imunitar poate fi influențat de conștiință în multe feluri, prin gânduri, credințe, iar starea de spirit poate afecta starea fizică a corpului nostru. Putem să ne controlăm modul de gândire, iar în acest fel ne controlăm sistemul imunitar și sănătatea.

Trebuie să ne concentrăm mai mult pe părțile frumoase pe care viața ni le oferă, să ne imaginăm fericiți și sănătoși și să medităm zilnic. Făcând aceste lucruri, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară nu doar în ceea ce privește starea de sănătate, ci în toate aspectele vieții noastre.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!