Cum să știi dacă ești singură pentru că asta vrei sau pentru că ți-e frică să te îndrăgostești

Cum să știi dacă ești singură pentru că asta vrei sau pentru că ți-e frică să te îndrăgostești

Alida Enache

Poate că nu intenționai neapărat să ajungi aici... Unele lucruri, pur și simplu, se întâmplă, nu-i așa? Facultatea, noul loc de muncă, numeroasele călătorii: toate acestea ocupă mare parte din viața ta. Nici măcar nu ai mai avut timp de o relație. Nici măcar la întâlniri nu ai mai ieșit. Ți-ai dat seama pe parcursul timpului că te simți confortabil în singurătatea ta și ai presupus că nu mai are rost să-ți cauți un suflet pereche.

Viața fără un partener are și ea avantajele sale, știm. Dormi bine, ești mereu liniștită și nu trebuie să-ți împarți mâncarea. Nu-ți faci niciodată programul după altcineva și ai timp de toate hobby-urile tale. Și pe deasupra poți să-ți ții casa cât de ordonată sau dezordonată vrei!

 Imagine cu o femeie gânditoare care se reflectă în geamSursa foto: Pexels

Să fii singură este, într-adevăr, o decizie inteligentă și chiar sănătoasă. Nu te cerți cu nimeni, nu ai parte de gelozii nejustificate și nu ai de ce să te stresezi aiurea.

Probabil că nici nu te mai interesează să fii cu cineva dacă ai trecut deja de 30 de ani trăindu-ți viața, majoritar, în felul acesta! Ei bine, nu-i nimic greșit în asta! De ce ar fi? Dar te-ai întrebat vreodată dacă așa ți-ai dori să arate viața ta și în viitor? Nu crezi că un EL are putea, la un moment dat, să-ți dea întreaga existență peste cap? Nu vrei să te îndrăgostești nebunește? Să simți fluturi în stomac? Chiar nu îți dorești asta sau doar ți-e frică să te lași pradă iubirii?

Gândește-te doar câte beneficii ți-ar putea aduce o relație! Te alegi cu un prieten adevărat, cu un partener constant de cină și cu un companion în călătoriile tale. Pe deasupra, vei avea o persoană pe care te vei putea baza mereu. Ți-ai putea împărți chiar și responsabilitățile cu el! Vei avea întotdeauna un om care te va sprijini emoțional, care te va asculta. Mai mult, el va veni cu tine și la toate acele evenimente la care prietenii tăi nu voiau să te însoțească. Vă puteți planifica viitorul împreună și v-ați putea gândi chiar să deveniți părinți. Plus de asta, nu mai trebuie să-ți faci griji că vei îmbătrâni singură! Și ar trebui să iei în calcul și toate acele nopți plin de pasiune de care vei avea parte...

Pur și simplu, viața ia cu totul o altă întorsătură atunci când alegi să o împarți cu cineva. De exemplu, uite ce schimbări s-ar mai putea produce odată cu începerea unei noi relații:

  • Te-ai putea muta din țară
  • Ți-ai putea vinde casa pentru a te muta cu partenerul tău
  • Ai putea deveni mamă vitregă
  • Ai putea deveni chiar tu mama biologică a unui micuț
  • Vei deveni o parte foarte importantă dintr-o familie unită
  • Vei călători în locuri exotice alături de jumătatea ta
  • Vei accepta invitații la casele de vacanță ale altor cupluri sau ale rudelor
  • Te vei alege cu un partener de afaceri.

Și lista poate continua la infinit. Ce crezi? Ai vrea să te bucuri de toate acest lucruri? Sau crezi cu tărie că tu ești făcută să trăiești singură Până la urmă, tot ce contează este să fii tu mulțumită de condiția ta, de situația ta.

Dacă ți se pare, totuși, că un partener ar putea aduce acel element surpriză în viața ta, acum ar fi un moment numai bun să încerci să-ți ieși din carapace! Ți-e bine în zona ta de confort, sigur că da, dar dacă nu pleci rapid de acolo, nu te vei putea bucura niciodată de minunățiile existenței trăite în doi. Viața este cu adevărat fermecătoare, dacă alegi să o petreci la brațul persoanei potrivite! Nu-i așa?

Citește și: Șapte motive triste pentru care femeile cred că nu vor găsi niciodată dragostea adevărată

Surse articol: Yourtango, Flipboard, Brides

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.