Șapte motive triste pentru care femeile cred că nu vor găsi niciodată dragostea adevărată

Șapte motive triste pentru care femeile cred că nu vor găsi niciodată dragostea adevărată

Ramona Jurubita

Un studiu realizat pe 2000 de adulți arată că una din opt femei a renunțat să mai spere că își va întâlni vreodată dragostea adevărată. Sună îngrijorător, dar este cât se poate de adevărat!

Această realitate crudă este exprimată perfect în versurile melodiei „I'll Never Fall In Love Again” a lui Dionne Warwick. Strofele cântecului vorbesc despre dezamăgirea trăită de o femeie care are parte de un eșec amoros și se termină cu versurile „Cel puțin până mâine, nu mă voi mai îndrăgosti niciodată”.

Imagine alb-negru cu o femeie tristă care stă lângă fereastră și privește în gol

Iată care sunt motivele pentru care unele femei rănite nu mai cred în dragostea adevărată, conform sondajului menționat mai sus:

 1. Au inima făcută bucăți
  Nu ai nevoie de un IQ de geniu pentru a-ți da seama că renunțarea la dragoste este, de fapt, o reacție născută în urma simțirii unei dezamăgiri profunde. Femeile care au investit foarte multe sentimente într-o relație sunt extrem de rănite dacă totul a luat o întorsătură neașteptată și lucrurile nu au evoluat așa cum își doreau ele. Ideea că ar putea iubi din nou le sperie și au tendința să se protejeze, închizându-se într-o cochilie.
 2. Sunt confuze
  Ele nu mai gândesc limpede și au impresia că este greșit să te îndrăgostești. Scapă din vedere adevărata greșeală - aceea de a te îndrăgosti de bărbatul nepotrivit și a rămâne într-o relație toxică. Greșeala este tot a lor, pentru că ignoră semnalele de alarmă care apar încă de la începutul interacțiunii cu omul care nu le este destinat. Renunțarea la dragoste este un mod de a spune: „Nu cred că există o altă variantă de a experimenta acest lucru numit dragoste, așa că singura opțiune pe care o am este să mă feresc de el.”
 3. Le lipsește conștiința de sine
  Femeile care se îndrăgostesc de un „băiat rău” tind să o facă de mai multe ori. Când o relație merge prost, oricine are nevoie de timp ca să își panseze rănile și să înțeleagă unde au intervenit problemele. Acea perioadă de vindecare ar trebui să le facă pe femeile rănite să analizeze tiparele pe care le-au ales, bărbații de care sunt atrase, felul în care se comportă într-o relație, așteptările și visele pe care le au.
  Dar, din păcate, dragostea este oarbă și ele nu văd că și celălalt a greșit. Uită că au o grămadă de calități și se concentrează doar pe bărbații care le-au respins, căutându-și o grămadă de defecte și învinuindu-se pentru tot ce nu a mers bine.
 4. Iau totul prea personal
  Oricine poate învăța lecții importante din fiecare eșec pe care îl trăiește, dar există și persoane care fac o dramă din tot ce se întâmplă. Femeile care au trecut prin mai multe despărțiri ajung să nu se mai aprecieze și să se considere inferioare celor care au căsnicii fericite sau relații de lungă durată. Ele nu vor să înțeleagă, din prima, că o nereușită nu este un dezastru și că pot învăța oricând să își schimbe atitudinea care a condus la separările anterioare.
 5. Renunță prea devreme
  Știi și tu câte căzături ia un copil care învață să meargă și cu toate astea, nu ai văzut niciodată un bebeluș spunând: „Gata, nu reușesc, așa că renunț la mers!”. Ei încearcă până învață să își țină singuri echilibrul și este un exemplu pe care ar trebui să îl urmeze toată lumea. Orice femeie poate avea succes în relații, dar are nevoie să eșueze de câteva ori ca să își dea seama care sunt alegerile bune pentru ea. Greșeala este o componentă esențială a procesului de învățare și îți arată cum nu trebuie să mai procedezi în viitor.
 6. Trimit semnale greșite către bărbați
  Unele femei atrag eșecul în viața lor fără să își dea seama. Ele strigă în stânga și în dreapta „urăsc bărbații” sau „toți bărbații sunt la fel” și vor cu orice preț să stea departe de figurile masculine. Această atitudine a lor are efect invers, fiindcă există masculul „vânător” care se va apropia imediat de femeia ce poartă în frunte eticheta „Stai departe!”. Acesta face orice pentru a câștiga doamna/domnișoara care a renunțat la bărbați și, pentru el, totul ține de fiorul vânătorii. Odată ce se vede cu prada în mâini, se plictisește și merge mai departe.
 7. Ele cred că nu se vor mai îndrăgosti niciodată
  Femeile care renunță la dragoste o fac doar pentru o vreme, fiindcă iubesc prea mult în general și nu pot renunța definitiv la fiorii iubirii. Le va fi dor să retrăiască emoții intense, să se implice din nou într-o relație, iar dorul de iubire nu va dispărea. Orice ar spune ele, nu vor intra într-o mănăstire de maici și vor dori să caute din nou dragostea. Vor respinge bărbații pentru o perioadă, dar apoi dorința lor de a interacționa cu ei va fi și mai intensă.
  În schimb, ar trebui să se întrebe:
  „Cum pot face lucrurile într-un mod diferit data viitoare, având în vedere că dragostea este atât de importantă pentru mine? Care este cel mai important lucru pe care îl pot face, astfel încât să schimb modul în care interacționez în relații și să găsesc dragostea adevărată pe care o merit?”

Ai trecut și tu printr-o astfel de etapă a vieții tale? Dacă da, probabil ai văzut că ea poate fi depășită în timp și că alesul tău poate apărea când te aștepți mai puțin, arătându-ți că dragostea adevărată poate șterge amintirea tuturor suferințelor trăite în trecut.

Citește și: De ce fugim de durere și cum să o depășim, acceptându-i existența și mergând în direcția ei

Surse articol: YourtangoDailymailVitalpartners

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?
Incepe quiz
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - psihologie

  1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (566 vizite)