Nu Skin

Cum să te faci plăcută! Iată cinci trucuri care te ajută

Redactor Alexa Galgau

Dacă ești o persoană sociabilă și deschisă, probabil că de multe ori te-ai întrebat cum să te faci plăcută celor din jur. Deși nu pare foarte dificil, adevărul este că nu este atât de ușor să faci o impresie bună celorlalți, mai ales atunci când îi cunoști pentru prima oară.

Există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a primi numai bile albe atunci când cunoști oameni noi, care te pot ajuta inclusiv să obții mai ușor un job sau să te împrietenești mai repede cu cineva.

Descoperă-le în galeria foto de mai sus!

1. Folosește numele persoanei în conversație

1. Folosește numele persoanei în conversație

Unul dintre cele mai simple trucuri prin care poți să te faci mai plăcută celor din jur este să reții prenumele persoanei care tocmai ți-a fost prezentată și să îl folosești în timp ce vorbești cu ea. Astfel, se creează o apropiere între voi, chiar dacă nu vă cunoașteți de mult timp. Desigur, nu este indicat să spui numele la fiecare nouă propoziție, pentru că va suna foarte ciudat și nefiresc. Ai grijă însă ca măcar de câteva ori de-a lungul conversației, în special când întrebi ceva, să rostești prenumele interlocutorului sau numele întreg, în funcție de cât de formală este situația.

2. Arată că ai umor și că ești optimistă

2. Arată că ai umor și că ești optimistă

Întotdeauna este mai ușor să vorbim despre ceea ce ne supără sau să ne vărsăm năduful când discutăm cu alții, dar dacă te întrebi cum să te faci mai plăcută, află că exact atitudinea opusă îi va face pe oameni să se simtă mai atrași de tine. O persoană optimistă și veselă este aproape întotdeauna apreciată de cei din jur, mai ales pentru că aceasta este o calitate cu adevărat rară.

Umorul joacă și el un rol important în relațiile cu cei din jur, deoarece detensionează atmosfera. Râsul este un act care ne apropie de oamenii din jur. Dacă ai norocul să fii înzestrată cu un simț al umorului dezvoltat, nu ezita să îl folosești pentru a te face plăcută! Dar ține minte că niciodată nu este indicat să faci glume care ar putea fi interpretate greșit sau care ar putea jigni pe cineva.

3. Menține contactul vizual

3. Menține contactul vizual

Contactul vizual este foarte important atunci când interacționăm cu cei din jur. Nu degeaba se spune că ochii sunt poarta sufletului! Atunci când te uiți în ochii celui cu care vorbești, nu doar că îți este și ție mult mai ușor să îl citești, dar arăți și că ești sinceră. Persoanele care evită privirile celor din jur par a ascunde ceva, iar acest lucru automat îți aduce câteva bile negre. În plus, a te uita în ochii celuilalt mai arată și faptul că ai încredere în tine, ceea ce automat trezește simpatie.

4. Învață să citești și să folosești limbajul trupului

4. Învață să citești și să folosești limbajul trupului

Limbajul trupului este foarte prețios atunci când vrei să îi înțelegi pe cei din jur. La fel de bine te poți folosi și tu de limbajul trupului pentru a transmite persoanei de alături mesajul că poate să aibă încredere în tine.

Un bun exemplu este deschiderea palmelor și datul din cap în mod afirmativ atunci când vorbești sau când asculți pe cineva. Aceste gesturi creează încredere și sunt încurajatoare pentru persoana de alături. Atunci când interlocutorul se simte ascultat și înțeles, automat începe să te simpatizeze mai mult.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta