Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Este timpul să îți coși bucățile de inimă la loc. Nimeni nu o va face pentru tine!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro
Vorbește cât mai mult cu prietenii

Vorbește cât mai mult cu prietenii

A vorbi despre despărțire te poate ajuta să-ți vindeci trauma, să aduci o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Atunci când ești îndrăgostită, nu vezi lucrurile cu claritate, nu-ți dai seama de ceea ce nu mergea bine în relație. Dar dacă ruptura s-a produs, este clar că ceva nu funcționa. Vorbind despre ce s-a întâmplat, te distanțezi oarecum de evenimente și poți analiza cu luciditate pașii care au dus la despărțire. Iar acest lucru este foarte important pentru vindecarea inimii. 

Atunci când te desparți de cineva, simți că inima ta este sfâșiată. Încerci să îți spui că suferința va trece, dar rațiunea nu este suficientă pentru a-ți vindeca inima frântă. Când te refaci după o ruptură dureroasă, nu trebuie să grăbești lucrurile. Este important să lași timpul să-și facă treaba, pentru ca vindecarea să fie puternică și completă. 

Noi cercetări au arătat că este nevoie de o perioadă de nouă săptămâni pentru a trece cu adevărat peste o despărțire. O parte importantă a vindecării este procesul de reorganizare a sinelui, care presupune reconstruirea și întărirea simțului identității personale, independent de relațiile pe care le ai cu ceilalți. 

Atunci când ești într-o relație, sufletul tău se schimbă, pentru că este conectat cu al partenerului: felul în care vezi lumea, idealurile, așteptările, toate se modifică în funcție de persoana alături de care trăiești. Nu mai poți vorbi despre un „Eu” simplu, ci mai degrabă despre un „Noi” care dictează tot ceea ce simți. Această comuniune totală dă sentimentul de magie din iubire. 

Dar tocmai din cauza acestei reuniri de suflet te simți sfâșiată atunci când te desparți de cel drag. Parte din procesul vindecării înseamnă, deci, să restabilești cine ești, chiar și fără partenerul tău. Orice poate contribui la reîntărirea conceptului de sine te ajută în procesul vindecării. Într-un fel metaforic, este ca și cum ți-ai aduna și coase la loc părțile din inima ta sfâșiată, pentru a putea trăi din nou. 

Iată ce trebuie să faci pentru a coase la loc o inimă frântă. 

Surse foto: Pixabay, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta