Este timpul să îți coși bucățile de inimă la loc. Nimeni nu o va face pentru tine!

Este timpul să îți coși bucățile de inimă la loc. Nimeni nu o va face pentru tine!
Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când te desparți de cineva, simți că inima ta este sfâșiată. Încerci să îți spui că suferința va trece, dar rațiunea nu este suficientă pentru a-ți vindeca inima frântă. Când te refaci după o ruptură dureroasă, nu trebuie să grăbești lucrurile. Este important să lași timpul să-și facă treaba, pentru ca vindecarea să fie puternică și completă. 

Noi cercetări au arătat că este nevoie de o perioadă de nouă săptămâni pentru a trece cu adevărat peste o despărțire. O parte importantă a vindecării este procesul de reorganizare a sinelui, care presupune reconstruirea și întărirea simțului identității personale, independent de relațiile pe care le ai cu ceilalți. 

Atunci când ești într-o relație, sufletul tău se schimbă, pentru că este conectat cu al partenerului: felul în care vezi lumea, idealurile, așteptările, toate se modifică în funcție de persoana alături de care trăiești. Nu mai poți vorbi despre un „Eu” simplu, ci mai degrabă despre un „Noi” care dictează tot ceea ce simți. Această comuniune totală dă sentimentul de magie din iubire. 

Dar tocmai din cauza acestei reuniri de suflet te simți sfâșiată atunci când te desparți de cel drag. Parte din procesul vindecării înseamnă, deci, să restabilești cine ești, chiar și fără partenerul tău. Orice poate contribui la reîntărirea conceptului de sine te ajută în procesul vindecării. Într-un fel metaforic, este ca și cum ți-ai aduna și coase la loc părțile din inima ta sfâșiată, pentru a putea trăi din nou. 

Iată ce trebuie să faci pentru a coase la loc o inimă frântă. 

Vorbește cât mai mult cu prietenii Vezi galeria foto » Găsește sensul întregii experiențe  Călătorește ca să eliberezi emoțiile 

Surse foto: Pixabay, Istock

Articolul urmator
De ce este important să împărtășești cu alții atunci când treci printr-o perioadă dificilă
De ce este important să împărtășești cu alții atunci când treci printr-o perioadă dificilă
În ce loc îți este sortit să mori?
Incepe quiz
În ce loc îți este sortit să mori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.