Ești fericită cu adevărat când iubești tot ceea ce ai, nu atunci când ai tot ceea ce vrei

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cât de mult te concentrezi asupra a ceea ce îți lipsește? Ții cont întotdeauna de statutul tău, job-ul perfect pe care nu îl ai sau casa pe care încă nu o deții? Cu toții suntem vinovați că vedem, de multe ori, doar ceea ce nu avem, decât să ne concentrăm asupra a ceea ce avem. Faptul că ai acest obicei te împiedică să atingi adevărata fericire în viața ta. 

Apreciezi ceea ce ai?

Recunoștința și aprecierea pentru ceea ce ai poate suna ca un clișeu, dar făcând acest lucru îți pregătește mintea pentru a te concentra asupra abundenței din viața ta, mai degrabă decât asupra lucrurilor care îți lipsesc. Când te concentezi pe lipsă, simți că ai eșuat. De fapt, făcând acest lucru, faci doar comparații cu alții care se află pe un drum complet diferit. Adevărata apreciere pentru oamenii și lucrurile din viața ta vor va ajuta să îți dai seama cât de multe ai. Fie că este vorba de lucruri mici, cum ar fi acoperișul deasupra capului, mâncarea în frigider, un prieten grozav cu care poți vorbi despre orice sau dușul fierbinte în fiecare dimineață - sunt aceste lucruri pe care tindem să le trecem cu vederea și le observăm doar atunci când nu le mai avem.

Iubește ceea ce ai deja pentru că acest lucru va crea instantaneu sentimente de împlinire și abundență și va reduce timpul pe care îl petreci gândindu-te la ceea ce nu ai.

Sursa foto: Unsplash

Perspectiva este cheia sentimentului de abundență

Concentrarea pe abundență, mai degrabă decât pe lipsă, nu înseamnă să cedezi sau să nu îți dorești lucruri mărețe. Nu este vorba doar de a accepta o situație proastă și de a încerca cu disperare să fii fericit. Nu este vorba să accepți că lucrurile nu se vor schimba niciodată.

Iubirea a ceea ce ai este cultivarea sentimentului că ai tot ce ai nevoie, acceptând în același timp că mergi mereu înainte și că, prin urmare, fiecare situație este temporară. Vei diminua sentimentul că ar trebui să încerci întotdeauna să urmărești ceva ce nu ai încă, în timp ce creezi un sentiment mai bun de împlinire și abundență pentru tot ceea ce ai în prezent.

Momentul actual este o binecuvântare

Indiferent de situația în care te afli, este ușor să ai te gândești mereu la lipsuri, dar amintește-ți că poți fi întotdeauna într-o situație mai rea decât cea în care ești deja, așa că, te poți considera binecuvântată în fiecare zi, cu lucrurile pe care le ai. A învăța să fii recunoscătare este începutul călătoriei tale către succes, deoarece evoluția necesită utilizarea resurselor pe care le ai acum.

Fă Rai din ce ai și vei începe să vezi schimbările pozitive ale perspectivei tale asupra vieții, fericirii tale și a sentimentelor tale de împlinire și mulțumire.

Te simți pierdută și fără control?

Dacă nu iei nicio măsură pentru a îți transforma viața acum, este posibil să trăiești aceeași rutină pentru tot restul timpului care ți-a mai rămas. Poate că viața este incertă pentru tine acum, dar ești capabilă să preiei controlul asupra vieții tale. Îmbărbătează-te singură și fii convinsă că orice pas mic către schimbare se va transforma în ceva grandios la final.

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator Cum sa nu omiti iubirea de sine atunci cand esti intr-o relatie serioasa

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.