Fugi cât vezi mâncând cu ochii! Semnele care-ți spun că o persoană este toxică pentru tine

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Toxicitatea este un lucru de care vrei mereu să stai departe cât mai mult posibil în viața ta. Dacă nu ești precaută, aceasta are un mod de a te distruge din interior spre exterior. Deci, dacă dorești să te protejezi trebuie să stai cât mai departe de persoanele toxice. Știu, asta este mult mai ușor de spus decât de făcut.

Aceste persoane toxice nu sunt întotdeauna ușor de identificat. Sunt foarte pricepute să-și ascundă laturile negative ale personalității. Acesta este motivul pentru care trebuie să fii mereu vigilentă. Trebuie să te ocupi de tine, să identifici și să-i elimini pe toți oamenii toxici din viața ta, chiar și pe cei la care ții mult. În acest fel, te asiguri că te înconjori de oameni bogați sufletește și cu energii bune. Dar de unde știi dacă cineva este toxic sau nu? Ei bine, poți fi atentă la câteva dintre sfaturile date de psihologii de talie mondială.

Nu-și recunoaște greșelile. O persoană toxică este și poate și cea mai mândră pe care ai întâlnit-o în această viață. Crede că nu face niciodată nimic rău și că nu greșește, astfel că preferă să dea vina pe alții. Nu și-ar recunoaște niciodată propriile defecte sau imprefecțiuni. 

E manipulator. Un om toxic este foarte obișnuit să obțină tot ceea ce își dorește. Nu este neapărat un lucru rău. Însă ceea ce conferă o nuanță negativă este faptul că este dispus să-i calce pe alții în picioare pentru a-și obține scopurile. Este gata să profite de credulitatea sau de punctele slabe ale celorlalți, dacă acest lucru înseamnă că va câștiga un fel de avantaj.

Se bucură când alții suferă. Este genul de om pentru care suferința altora îi aduce bucurie. Nu se mulțumește doar să găsească succes și fericire în propria lui viață. Nu este suficient pentru el. Se bucură la maxim atunci când îl vede pe altul că se chinuie. Este fericit când vede că oamenii din jurul lui eșuează și se zbat.

Judecă fără să înțeleagă. Există o mare diferență între înțelegerea situației altei persoane și evaluarea acesteia. Oamenii empatici tind să fie mai înțelegători. În loc să-i critice pe ceilalți, ei fac un efort să-și dea seama de ce fac ceea ce fac. Pe de altă parte, o persoană toxică judecă foarte repede. Se grăbește să dea vina și să îi critice pe ceilalți, bazându-se exclusiv pe ceea ce vede la suprafață.

Îi pasă doar de el. O persoană toxică este foarte egoistă. Îi pasă cu adevărat doar de ea însuși și este guvernată de egoul său suprem. Când încerci să îi ceri ajutorul, nu va fi motivată să-l acorde decât dacă poate beneficia cumva de pe urma acestei situații. Investește timp și atenție în lucruri doar atunci când știe că poate obține ceva într-un final. Altfel, nu i-ar păsa chiar atât de mult.

Dramatizează. Te va pune mereu într-o poziție în care trebuie să alegi între el și altceva - și te vei simți întotdeauna obligat să faci o alegere. Un om toxic va aștepta până când vei avea un angajament, apoi va începe drama. "Dacă ți-ar păsa cu adevărat de mine, ai sări peste antrenamentul de fitness și ai petrece timpul cu mine." - este un exemplu. Problema cu asta este că ce consideri tu că este suficient nu va fi niciodată pentru el. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator Ce ți s-a întâmplat nu este vina ta! Dar ce decizi să faci cu tine de acum înainte este resposabilitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.