Încercările vieții nu sunt un sfârșit al poveștii tale - sunt un alt capitol incitant

Încercările vieții nu sunt un sfârșit al poveștii tale - sunt un alt capitol incitant

Ramona Jurubita

Noi, oamenii, tindem să fim nerecunoscători față de viața pe care o trăim. În loc să ne bucurăm de orice moment, ne plângem constant de greutăți și sperăm să trăim zile mai bune. Unde greșim? Poate percepția noastră e greșită și nu vedem încercările ca pe un lucru bun. De ce nu privim oare și părțile bune din orice problemă?

Adevărul este că povestea vieții tale nu spune doar ce s-a întâmplat, ci și care a fost scopul, ce înseamnă pentru versiunea ta din prezent și pentru versiunea ta viitoare. Trecutul influențează prezentul și viitorul, iar orice eveniment se întâmplă cu un motiv. Trebuie să înțelegi că o potecă terminată nu este un capăt de drum și că, după ce vei trece de mărăcinii din cale, vei găsi o nouă cărare liberă.

Când un capitol se încheie, un altul începe și este de datoria noastră să scriem cele mai frumoase povești. E necesar totuși să ne adunăm toate energiile pentru a contura viitorul, nu-i așa? Dacă irosim și ultimele resursele în încercarea de a schimba trecutul, vom eșua. Ce a fost nu se poate șterge cu buretele și nici nu se modifică în vreun fel. Tot ce ai trăit rămâne acolo, dar important este să mergi mai departe. Chiar dacă ai trecut prin greutăți, chiar dacă pare că nu mai ai cum să o iei de la capăt – va trebui să te ambiționezi!

Dar nu uita că prezentul contează cel mai mult. Nu trebuie să uiți ce a fost, dar, în același timp, să rămâi ancorat/ă în prezent și să te gândești cum va conta în viitor tot ce ți s-a întâmplat. Situația în care te afli acum nu descrie situația în care te vei afla permanent. E doar o chestiune de moment și poate deveni istorie dacă decizi să faci o schimbare. Doar de tine depind următoarele clipe.

Ia-ți un moment de pauză, amintește-ți cine ești cu adevărat, ia-ți timp să reflectezi la lucrurile care au un sens real și durabil în viața ta. Te întrebi care este pasul următor? Trebuie să păstrezi toate aceste lucruri bune și să le dezvolți permanent! Nu este indicat să lași o răscruce de drum să te facă să te îndepărtezi de valorile, calitățile, dorințele și visurile pe care le ai.

Uneori trebuie doar să accepți că trecutul nu se mai întoarce niciodată, că lucrurile nu vor mai fi niciodată cum erau înainte și că acest sfârșit este de fapt un nou început. Ceea ce contează, de fapt, este să lași trecutul acolo unde îi este locul, astfel încât să poți profita la maximum de viața care ți-a mai rămas. Iar ea merită să fie trăită! Acest sfârșit pe care l-ai experimentat nu este adevăratul SFÂRȘIT, este doar viața ta care începe din nou într-un mod nou. De fapt, este un punct culminant în povestea ta, în care se face tranziția de la un capitol anterior către următorul.

Să trăiești în prezent este o alegere pe care ar trebui să o faci fără să stai pe gânduri. Momentul de acum trebuie să fie ca o pânză pe care tu pictezi viața care te face cu adevărat fericit/ă.

Pictură cu portretul din profil al unei femei blonde

Nu contează cât de tare încearcă alții să te influențeze sau cât de tare strigă după tine demonii trecutului. Ei vor doar să te țină pe loc, să nu îți dea voie să evoluezi. Nu trebuie să răspunzi! Poți schimba locul în care te afli, iar asta chiar va face diferența în viața ta. Când vezi că nu te mai simți bine undeva, trebuie să pleci și să cauți împlinirea după care tânjești.

Continuă să mergi mai departe, dă-ți voie să îți fie sete de schimbare, sparge acele bariere dure din viața ta! Și dacă te doare sufletul? Nu trebuie să te lași doborât/ă de durere, ci să treci peste ea, să nu te uiți în urmă. Odată ce ai evadat din starea care te ținea pe loc, vei putea realiza lucruri mărețe. Să nu te gândești că va fi ușor, dar este realizabil și merită din plin să faci măcar o încercare. Vei reuși!

Eu cred că totul se întâmplă cu un motiv și că fiecare experiență cu care mă confrunt mă face mai puternică, iar provocările sunt doar o parte din viața mea de zi cu zi. Ele mă fac mai puternică și, fără ele, viața devine oarecum lipsită de sens, pentru că nu am cu ce să compar momentele bune. Înfruntarea lor este o modalitate de a-mi testa limitele și de a vedea de ce sunt capabilă.

Încet-încet, am început să realizez că poveștile pe care mi le spuneam mie însămi erau o cheie pentru a-mi debloca puterea de autocontrol. Acum eu decid ce fac și cine sunt - aceasta este o parte fundamentală a ființei umane.

Poți încerca și tu să spui povestea despre cum ai devenit ceea ce ești și despre cine ești pe cale să devii. Apoi, povestea însăși va deveni o parte din ceea ce ești.

Un lucru pe care mă străduiesc mereu să mi-l amintesc este că fiecare apus de soare este necesar pentru a avea un nou răsărit. Deci tu ce poveste spui astăzi? Indiferent de finalul ei, trebuie să te gândești că poți oricând să mai adaugi un capitol.

Acest articol este o adaptare a celui scris de Rachael Theriault și publicat pe Tought Catalog.

Citește și: Cum trebuie să manifești pentru a obține ceea ce îți dorești în viață

Surse foto: PixabayPixabay

Surse articol: Thoughtcatalog

Articolul urmator
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.