Nu mi-e frică să fiu singură, mi-e frică să mă simt singură

Nu mi-e frică să fiu singură, mi-e frică să mă simt singură

Alida Enache

Sunt o persoană introvertită. Pentru mine este mult mai plăcut să îmi petrec timpul în propria mea companie, decât împreună cu alții. Acesta este modul în care eu mă încarc și mă reconectez cu mine. Mi se pare că pot petrece timp de calitate singură și sunt foarte încântată de acest lucru. Dar chiar și așa, de la a fi singură la a te simți singură este un singur pas. Ador să fiu singură, dar atunci când apare sentimentul de singurătate mă simt copleșită și nu știu cum să-l gestionez. Există multe motive pentru care mă pot simți singură și niciunul nu are de a face cu faptul că îmi place propria mea companie. De obicei, când sunt lovită de sentimentul de singurătate, am impresia că nimănui nu-i pasă de mine și că nimeni nu mă înțelege...

Fotografie cu o femeie tristă care stă la geam

Îmi place să petrec timp de calitate în singurătate.

Nu îmi place să socializez 24/24. Am nevoie de foarte mult timp să-mi reîncarc bateriile și nu pot face acest lucru în compania altcuiva. Așa că, dacă îmi petrec tot weekendul singură nu înseamnă că sunt depresivă sau că mă simt rău, ci pur și simplu, asta îmi doresc să fac. Niciodată nu am avut o problemă cu a fi singură, însă să te simți singură înseamnă cu totul altceva.

Singurătatea este un sentiment, nu un fapt!

Nu trebuie să fi singură pentru a te simți singură. Poți fi în compania cuiva și să te simți la fel de singură. Pentru unii, sentimentul de singurătate este doar o stare, în timp ce pentru alții poate fi o condiție dureroasă și greu de suportat. Atunci când simți că nu ai pe cine să te bazezi, că nimănui nu îi pasă de tine, că nimeni nu te înțelege și că nimeni nu te acceptă, atunci ești cu adevărat singură.

Dacă petrec timp singură nu înseamnă că nu am pe nimeni în viața mea.

Chiar dacă nu am niciun plan pentru weekend, probabil că voi face foarte multe lucruri în propria mea companie. Și mă voi distra de minune! Este alegerea mea să-mi petrec timpul singură și asta nu înseamnă că nu am pe nimeni în viața mea. Am prieteni foarte buni cu care pot petrece timp de calitate, dar chiar și așa, prefer să mă bucur de propria-mi companie. În același timp, ideea de a-mi pierde prietenii și de a rămâne singură mă sperie teribil.

Fotografie cu o femeie care scrie mesaje pe telefon în timp ce stă pe stradă

Nu pot controla sentimentul de singurătate.

Ideea de singurătate ma îngrozește, chiar dacă sunt genul de persoană care oricum petrece foarte mult timp singură. Chiar și așa, din când în când mă mai simt singură și este teribil. Într-adevăr, sentimentele nu au o logică. Sentimentul de a nu avea pe cineva pe care să mă pot baza este terifiant.

Sentimentul de singurătate poate fi un simptom al altor probleme.

Mă pot simți singură pentru că, în general, nu sunt fericită. Știu că doar de mine depinde să fiu fericită. Eu sunt singura responsabilă pentru sentimentele mele. Dar chiar și așa, este o mare diferență între a spune că ești fericită și a fi fericită cu adevărat.

Să fii singură nu este chiar așa rău.

Să fii singură nu este chiar așa rău, în momentul de față. Faptul că nu sunt legată de nimeni în niciun fel îmi permite să fac tot ce îmi doresc fără a ține cont de altcineva. Totuși, uneori mă gândesc la ceea ce îmi rezervă viitorul. Nu știu dacă aș putea să trăiesc așa pentru totdeauna. La un moment dat voi simți nevoia să-mi împărtășesc viața cu cineva.

Părerile altor femei mă deranjează.

Este foarte greu să fi o femeie singură și să petreci timp cu prietenele tale care sunt într-o relație. Lor li se pare că este super ciudat că eu nu am pe nimeni și mereu încearcă să mă convingă că e cazul să-mi găsesc și eu pe cineva. Mă obosesc destul de tare observațiile lor. Din când în când, văd cupluri fericite împreună și mă gândesc că poate ar trebui să încerc și eu să fiu cu cineva. Apoi îmi aduc aminte că cel mai bine mă simt în compania mea…

Nu-mi place să simt disperare.

Atunci când încep să mă simt singură, am impresia că sunt neajutorată și nu știu ce să fac în această privință. Atunci când încep să simt disperare, intru pe aplicații pentru date-uri și îmi încerc norocul. În astfel de momente pare că încerc să mă folosesc de oameni pentru a-mi umple un gol in viața mea.

E posibil să te simți singură și fără să fii singură.

Chiar și atunci când sunt într-o relație cu cineva, ajung să mă simt singură. Dacă nu am o conexiune puternică cu persoana respectivă, mă pot simți chiar mai singură ca înainte. Nu-mi doresc să fiu cu o persoană în care nu mă pot încrede și care nu-mi înțelege felul de a fi pentru că mă voi simți singură și copleșită.

Pot alege să fiu singură, dar niciodată nu aș alege sentimentul de singurătate.

Să te simți completă și să fii cu adevărat bine cu tine este un lucru măreț. Mulți oameni nu ajung în acest punct, inclusiv eu. Deși în mare parte din timp mă simt foarte bine în compania mea, există anumite momente când sentimentul de singurătate mă consumă foarte tare. Din păcate, nu pot controla acest sentiment.

Citește și: Te rog să nu te mai simți vinovată pentru că faci ce este mai bine pentru tine și nu pentru ceilalți

Surse articol: Bolde, Glamour, Lifehack

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
Trăsături morale pe care orice femeie care se respectă trebuie să le aibă
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.