Pot trăsăturile faciale să ne influențeze personalitatea? Află ce spun savanții

Pot trăsăturile faciale să ne influențeze personalitatea? Află ce spun savanții

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Trăsăturile caracteristice ale personalității tale se pot transmite. Testarea genetică este un mod nou de a stabili o perspectivă asupra eredității unei trăsături de caracter.

Spre exemplu, baschetul. Înainte de inventarea acestui sport, cu siguranță nu puteai să faci parte dintr-o echipă de baschet. Așadar, faptul că vrei să joci baschet nu face parte dintr-o selecție naturală. Cu toate acestea, persoanele înalte și cu constituție atletică au șanse mai mari să joace baschet decât o persoană de mică statură. Deci, faptul că ai ales să joci acest sport nu este o caracteristică ereditară, probabil alegerea are legătură cu trăsăturile tale fizice, precum faptul că ești înalt și atletic.

Datele provenite din studiile pe gemeni arată că extraversiunea, consimțământul și conștiinciozitatea au o bază genetică puternică și au legătură cu pomeții, poziția sprâncenelor și forma ochilor. Această teorie poate părea neverosimilă la prima vedere. În fond, cum pot anumite aspecte ale personalității tale să aibă legătură cu atributele fizice? Nu sunt personalitatea și trăsăturile faciale variabile independente? De fapt, nu. Există dovezi care arată că pomeții proeminenți și partea interioară a sprâncenelor reflectă aspecte bine definite ale personalității tale.

Pomeții și partea interioară a sprâncenelor oferă indicii mai clare despre personalitatea ta decât ridurile de expresie sau claritatea ochilor. Dacă zâmbești des acest gest îți va lăsa semne pe față, precum ridurile din colțurile gurii. În schimb, nu ai pomeți proeminenți doar datorită faptului că ești o persoană de încredere. Este destul de simplu de înțeles.

Teoria se referă la faptul că încrederea de sine nu are legătură cu faptul că ai pomeți proeminenți sau sprâncene bine definite. Mai degrabă, caracteristicile faciale care oferă un semnal de încredere, cum ar fi sprâncenele și pomeții, sunt susceptibile să modeleze dezvoltarea personalității tale adulte. Imaginează-ți că fiul tău, în vârstă de șapte ani, care are pomeți proeminenți și sprâncene bine definite, se uită la tine și te roagă să îl lași singur acasă, cerându-ți să ai încredere că se va descurca. În secunda următoare nu vei avea încredere în el și îi vei spune categoric "nu".

De-a lungul timpului, reacțiile tale cu privire la caracteristicile fizice ale copilului tău îi pot influența dezvoltarea personalității lui de adult. În timp ce majoritatea adulților și copiilor vor acționa similar într-o situație, interacțiunile copilului tău vor amplifica "urmele" pe care tu le-ai lăsat asupra personalității lor. Probabil că ai observat până acum asemănări între prejudecățile fizice și cele rasiale.

Proiecțiile noastre despre trăsături de personalitate asupra persoanelor cu aspect diferit sunt conduse de prejudecăți în mod inconștient, asemănătoare cu prejudecățile noastre rasiale inconștiente. Reacțiile noastre automate la pomeții sau sprâncenele cuiva ne dezvăluie tendința pe care o avem de a trata oamenii cu apariții faciale distincte în mod diferit, chiar și pe proprii noștri copii.

Desigur, remarci similare se aplică la diferite caracteristici corporale. Prejudecățile pe care le ai față de anumite trăsături faciale și corporale te pot ajuta să înțelegi de ce ai nevoie să fii persoana care îți dorești să fii. Asta poate explica cum modul în care arăți are un impact semnificativ asupra personalității tale. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Ce spun trasaturile faciale despre tine?
Incepe quiz
Ce spun trasaturile faciale despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.