Să nu le spui niciodată asta oamenilor singuri

Redactor Raluca Margean

Dacă te iei după ce spune lumea, la „20 și un pic” de ani ar trebui să fii măritată, la „30 și un pic” să ai deja copii, iar la 40 ești deja „expirată”. Dacă te iei după cum îți spune inima, la 40 de ani poți fi singură, fără copii, liberă ca pasărea cerului și extrem de fericită. Să fii singură înseamnă că ai mai mulți bani și mai mult timp pentru tine, așadar folosește aceste resurse prețioase ca să te poți bucura mai mult de ce îți oferă viața. Trăiește așa cum vrei și continuă să ignori persoanele care te agasează cu întrebările lor stupide despre „situația ta maritală”.

În schimb, dacă ești de cealaltă parte a baricadei, și anume ești într-o relație, dar ai prietene care sunt singure, atunci încetează să le mai pui întrebări enervante. Acceptă alegerea lor, ajută-le dacă-ți cer ajutorul și bucurați-vă una de cealaltă. Chiar dacă intenția ta este bună și crezi că le faci un bine acestor oameni singuri, dându-le sfaturi despre cum ar trebui să se poarte sau ce ar trebui să facă cu viața lor, gândește-te de două ori înainte să le spui aceste lucruri.

10 lucruri pe care să nu le spui niciodată oamenilor singuri

1. Cum se face că ești încă singură?

oameni singuri

Poate suna ca un compliment, însă cu siguranță nu este deloc așa. Chiar dacă ți se pare cu neputință ca prietena ta deșteaptă și frumoasă să nu fie într-o relație, nu îi mai adresa această întrebare. O poate face să se întrebe că este anormal să fie singură (la orice vârstă) și că trebuie să se justifice într-un fel de ce nu se conformează cu „normalul” societății.

2. Ești prea pretențioasă!

Această afirmație este extrem de nepotrivită, pentru că le transmite oamenilor siguri faptul că trebuie să-și coboare standardele dacă vor să-și găsească pe cineva. Dar de ce ar face asta doar pentru a-și găsi pe cineva? Crezi că ar merita să-ți calci în picioare principiile și să te mulțumești cu oricine, doar de dragul de a fi într-o relație? Crezi că dacă ai face asta ar funcționa bine o relație? Dacă răspunsul este „NU” (și cam acesta ar trebui să fie), atunci de ce le-ai spune asta prietenelor tale?

E mai bine să fii singură, decât să fii nefericită într-o relație! Cum bine spunea regretatul actor Robin Williams: „Credeam că cel mai rău lucru în viață este să rămâi singur, dar nu e așa. Cel mai rău lucru în viață este să rămâi cu oameni care te fac să te simți singur!”

3. Știu pe cineva care este singur. Vrei să-ți fac cunoștință cu el?

Nu prea e bine să faci pe Cupidon. Dacă vrei să-i faci un bine prietenei tale care e singură, nu mai încerca să-i faci cunoștință cu alți oameni singuri, fără ca ei doi să aibă ceva în comun. De asemenea, nu încerca „să-i faci lipeala” dacă ea nu-ți cere acest lucru. E ca și cum i-ai spune că nu e OK să fie singură și că vrei să o salvezi din această ingrată situație.

4. Te-aș invita la petrecere, dar vin numai cupluri...

oameni singuri

Dacă vrei să-i faci pe oamenii singuri să se simtă foarte prost, atunci povestește-le despre petrecerile minunate la care vei lua parte. Apoi spune-le că nu-i inviți pentru că sunt singuri și știi TU că nu se vor simți bine. Încetează să mai presupui cum se vor simți prietenii tăi singuri și invită-i la petrecerea aia! Dacă nu vor să vină, nu vor veni, dar poate chiar le va face plăcere. Nu vin la petrecere să găsească pe cineva, vin să se simtă bine și atâta tot. Așadar, lasă-i pe ei să decidă.

5. Nu-ți face griji, va veni și vremea ta!

Această afirmație este cel mai des auzită de mulți oameni singuri. Unii răspund cu „Da, așa sper și eu” sau cu orice altceva asemănător, dar adevărul este că poate respectiva persoană chiar nu va găsi pe nimeni, niciodată. Asta nu trebuie să fie o sursă de stres și nu trebuie ca respectiva persoană să fie într-o continuă așteptare. Trebuie să te bucuri de fiecare clipă, indiferent dacă ești singură sau nu. Fiecare moment din viața ta este special și ar trebui să trăiești în prezent, nu regretând trecutul sau așteptând viitorul!

6. Cariera nu-ți va ține de cald la noapte!

Serios? Chiar știi tu ce-i mai bine pentru prietena ta? Dacă are o carieră înfloritoare și dacă este mulțumită și îi place ceea ce face, de ce încerci tu s-o întorci pe dos? Poate chiar nu este o prioritate pentru prietena ta să se căsătorească și să-și întemeieze o familie. Fericirea și-o face fiecare, încetează să crezi că ceea ce este bine pentru tine e bine pentru toată lumea!

7. Ar trebui să te mai îngrași/să mai slăbești/să te machiezi mai des

oameni singuri

Asta chiar este o afirmație nepoliticoasă. Nu faci altceva decât să-i scazi încrederea în sine și să-i adaugi niște complexe de inferioritate, spunându-i că nu este în regulă așa cum este acum. Trăind într-o lume în care doar imaginea contează și nevoia de frumusețe fizică este atât de prezentă, te-ar putea tenta să-i transmiți prietenei tale că inteligența, spiritul umorului și alte calități nu merită niciun efort!  

8. Când ai fost ultima dată la o întâlnire romantică?

Nu există răspuns corect la această întrebare. Dacă spui că ai fost aseară, s-ar părea că tot ce faci este să mergi la întâlniri și ai putea părea superficială. Dacă spui că ultima ta întâlnire romantică a fost acum câteva luni, s-ar putea spune că ai o problemă. Oricum ar fi, întrebarea asta nu are niciun rost!  

9. Și ce faci toată ziua/în weekenduri?

Dacă pui această întrebare, este ca și cum ai avea ce face doar dacă ești într-un cuplu. Oare numai persoanele aflate într-o relație se pot distra sau au ceva de făcut toată ziua? Sincer, câteodată e mai bine să te relaxezi de unul singur, decât să-ți umpli timpul spălând șosetele jumătății tale!

10. Nu ai reușit să treci peste cealaltă relație?

oameni singuri

Poți depăși eșecul unei relații anterioare fiind în prezent singură. Poate ai descoperit că-ți place să fii singură, poate ești mai precaută și nu mai vrei să te arunci cu capul înainte sau pur și simplu nu ai descoperit încă persoana care ți se potrivește. Dacă ești în continuare singură după o relație eșuată, nu înseamnă că stai în casă toată ziua și-ți plângi de milă. E de-a dreptul enervantă o astfel de întrebare, așadar încetează s-o mai pui!

Cred că am putea continua la nesfârșit cu șirul întrebărilor agasante de acest fel. Să fii singur poate să fie enervant și frustrant, însă, în același timp, poate fi distractiv și reconfortant. Dacă ești singură și te simți bine așa, foarte bine, mergi în continuare pe drumul tău. Fiecare își trăiește propria viață și nu merită să investești timp și sentimente în persoanele care nu le merită.

Iar dacă ai prieteni care sunt singuri, nu încerca să-i faci să simtă că este ceva în neregulă cu ei. Data viitoare când te întâlnești cu oameni singuri, încearcă să vorbești despre altceva, despre ce îi face pe ei să se simtă mândri, cum ar fi cariera lor, călătoriile sau hobby-urile lor. Poți vorbi și despre întâlniri amoroase, bineînțeles, însă fă-o cu tact și fără prejudecăți inutile!

Surse foto: Unsplash, istock

Articolul urmator 8 trucuri psihologice interesante care te ajută să citești mințile oamenilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.