Șase lucruri pe care să le faci în 2017 care îți vor schimba viața

Șase lucruri pe care să le faci în 2017 care îți vor schimba viața

Redactor Alexa Galgau

La fiecare nou început de an, avem obiceiul de a ne promite nouă înșine niște lucruri pe care adesea nu le putem duce la bun sfârșit. Aceasta este perioada în care spunem că ne lăsăm de fumat, că vom mânca mai sănătos, că vom merge la sală, că vom fi mai buni cu ceilalți etc. Din păcate, nici nu trec bine câteva zile în luna ianuarie și uităm de rezoluțiile de anul nou, iar de cele mai multe ori ne continuăm aceeași existență, fără a face vreo schimbare în bine.

Poate că anul acesta ar trebui să schimbi puțin tactica și să iei niște decizii care îți vor schimba viața într-adevăr, dar pe care le poți și îndeplini cu ușurință!

Lucruri care îți vor schimba viața în 2017

1. Planifică-ți în detaliu pașii pe care vrei să îi urmezi. Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne promitem ceva este că ne gândim la scopul final, fără a ne gândi și la cum vom realiza ceea ce ne-am propus. Astfel, este foarte important să îți faci un plan de bătaie și să faci pași mici pentru a ajunge unde vrei. De exemplu, dacă ți-ai propus ca în 2017 să te lași de fumat, cel mai probabil nu vei putea să o faci brusc. Propune-ți ca în prima săptămână să reduci numărul de țigări cu 5, apoi în a două săptămână cu încă 5 și tot așa. Notează-ți undeva fiecare reușită și fiecare eșec ca să poți să vezi cum evoluezi!

2. Fă-ți un panou al visurilor tale. Adesea, faptul că suntem foarte pragmatici și prea puțin visători este mai degrabă un dezavantaj pentru noi și o piedică în calea fericirii noastre. Permite-ți să visezi și ilustrează aceste dorințe, apoi pune-le pe un panou special, care să îți aducă aminte mereu de ceea ce îți dorești. De exemplu, dacă visul tău este să mergi într-o excursie la Paris, pune poze cu destinația ta, desenează-ți un itinerariu pe o hartă și umple acel panou cu lucruri care te vor ajută să nu uiți de visurile tale. Este incredibil de important să nu ne pierdem motivația atunci când ne dorim ceva!

3. Învinge una dintre temerile tale (sau mai multe). De obicei, nu ieșim din zona de confort. Avem câteva lucruri care ni se par de-a dreptul înfricoșătoare, iar mulți dintre noi trăim cu anxietăți care ne limitează experiențele în viață. Dacă vrei să faci ceva în 2017 care îți va schimba viața, atunci propune-ți să faci ceva de care ți-e teamă. De exemplu, dacă îți este frică să vorbești în public, forțează-te să ții un mic speech cu prima ocazie. Sau, dacă îti este frică de înălțimi, încearcă să faci bungee jumping. Nu trebuie să fie ceva periculos, ci o activitate care îți va arăta că nu are de ce să îți fie teamă de fapt. Dacă faci acest lucru, vei deveni mult mai curajoasă în toate aspectele vieții tale.

4. Uită-te în oglindă și caută detaliile care îți plac la tine. Nu-i așa că de fiecare dată când te privești, observi numai aripioarele de pe abdomen, ridurile de pe frunte sau multe alte trăsături care te nemulțumesc? Nu ești nici pe departe singura, dar pentru a-ți schimba viața, trebuie să faci un efort să vezi și acele lucruri care te fac fermecătoare. Du-te în fața oglinzii și caută fiecare trăsătură frumoasă, oricât de mică. Notează totul într-un caiet și vei constata cât de frumoasă ești, de fapt. Dacă îți schimbi percepția despre tine însăți, nu există nimic ce nu poți face în această viață.

5. Învață ceva nou. Nu degeaba se spune că trebuie să învățăm toată viața, dacă putem. Atunci când asimilezi noi cunoștințe, nu doar că îți ascuți inteligența și memoria, dar te simți și mult mai bine în pielea ta. În plus, orice nouă cunoștință este folositoare și orice nouă activitate te poate duce pe drumuri nebătute, spre destinații surprinzătoare. Ceea ce îți schimbă complet viața este deschiderea față de nou și setea de cunoaștere!

6. Recapătă-ți independența. Te-ai obișnuit să te bazezi mereu pe alții atunci când trebuie să rezolvi o problemă? Acum este momentul să începi cu pași mărunți să îți recâștigi independența și individualitatea. Nu mai căuta ajutorul cuiva până nu încerci tu singură să rezolvi prin toate mijloacele posibile o problemă. Încet încet, îți vor crește stima de sine, capacitatea de a lua o decizie și discernământul.

Aceste lucruri îți vor schimba viața cu adevărat în noul an și, dacă te străduiești să faci măcar o parte dintre ele, vei constata cum calitatea vieții tale crește zi de zi!

Iată și cum să scapi de proasta dispoziție în câteva minute!

Articolul urmator
50 de citate inteligente care te vor pregăti pentru orice situație
50 de citate inteligente care te vor pregăti pentru orice situație
Ce ar schimba iubitul tau la tine?
Incepe quiz
Ce ar schimba iubitul tau la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.